BiH poražena u Bratislavi: Očajno prvo poluvrijeme nas koštalo bodova

Sport
BiH poražena u Bratislavi: Očajno prvo poluvrijeme nas koštalo bodova
,

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena na gostovanju u Bratislavi kod reprezentacije Slovačke rezultatom 2:0 .

Slovačka je ušla mnogo bolje u utakmicu od Zmajeva, a trud im se isplatio već u 13. minuti. Robert Mak je krenuo u solo prodor, dok su ga fudbaleri BiH samo gledali, a kada je prišao na nekih 20 metara uputio je udarac i matirao Šehića, koji se nije ni bacio na tu loptu. 

Slovaci su poduplali vodstvo u 40. minuti preko Haraslina, nakon nove greške u odbrani reprezentacije Bosne i Hercegovine te tako zaključili užasno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu su Zmajevi probali nešto da urade. U 66. minuti je Demirović imao odličnu priliku, nakon centaršuta Amara Dedića, ali je glavom loptu poslao pored gola. 

Slovaci su u 76. minuti mogli završiti utakmicu mnogo ranije, ali je Suslo sa nekoliko metara promašio prazan gol. 

Slovačka je totalno nadigrala Bosnu i Hercegovinu. Pogrešna formacija nas je koštala prvog poluvremena, kao i kasne izmjene. Ovakav poraz bi trebao biti lekcija za budućnost da nije moguće samo igrati na isti način protiv svih reprezentacija i da je skauting jako bitan. 

U drugoj utakmici grupe J Portugal je slavio protiv Luksemburga sa 0:6. Island je u ranijem terminu pobijedio Lihtenštajn 7:0.

Ne propustite