TEKTONSKE PROMJENE U MADRIDU! Pérez ne namjerava klupu svoje sile predati zelenom Nagelsmannu, stiže lisac koji ne gubi finala i savršeno vodi velike timove?

Fudbal
TEKTONSKE PROMJENE U MADRIDU! Pérez ne namjerava klupu svoje sile predati zelenom Nagelsmannu, stiže lisac koji ne gubi finala i savršeno vodi velike timove?
.

Vodi se velika polemika oko budućnosti Carla Ancelottija na klupi Real Madrida i informacija je sve više, a jedan novinar je odlučio staviti svoju karijeru na kocku ukoliko legendarni stručnjak ne naslijedi ‘Don Carla’ za nekoliko mjeseci.

Ancelotti će, po svemu sudeći, ubrzo preuzeti poljuljano kormilo Brazila, a kao mogući nasljednik pominjao se Julian Nagelsmann.

Nijemac je već odavno praćen od Florentina Péreza koji cijeni njegov rad, trud i zalaganje, ali još uvijek nije spreman ukazati mu veliku odgovornost.

U priču se po tom pitanju uključuje Mario Cortegana, novinar koji je stavio karijeru na kocku i spreman je penzionisati se ukoliko José Mourinho ne preuzme Real Madrid!

“Ako Mourinho ne bude menadžer Real Madrida u julu, penzionisat ću se. Kunem se životom da je to istina, ako José ne dođe na Santiago Bernabeu, idem u penziju”, kazao je novinar The Athletica.

Mourinho je stručnjak koji savršeno kontroliše velike timove i svlačionicu, što je posao kojem još uvijek Nagelsmann nije dorastao u toj mjeri.

Osim toga, Portugalac rijetko gubi finala, što je osobina koja se izuzetno cijeni u Madridu i prema kojoj se biraju najveća trenerska imena. Dokaza za to je i više nego dovoljno, tako da je ‘Special One’ sasvim realna opcija za veliku trenersku transfer-bombu za nekoliko mjeseci.

Ne propustite