DOBIT ĆE MASNU ODŠTETU OD FIRME! Radnica Dukata računa na finu cifru: ‘Nogostup je krpan više puta…’

Aktuelno
DOBIT ĆE MASNU ODŠTETU OD FIRME! Radnica Dukata računa na finu cifru: ‘Nogostup je krpan više puta…’
Radnica Dukata bi mogla dobiti odštetu u iznosu od više od 7000 eura, odnosno više od 50.000 kuna, od kompanije zbog pada i ozljede u dvorištu tvrtke.

Radnica Dukata bi mogla dobiti odštetu u iznosu od više od 7000 eura, odnosno više od 50.000 kuna, od kompanije zbog pada i ozljede u dvorištu tvrtke. Presuda je donesena prošlog tjedna, prema kojoj se 40-godišnja radnica ozlijedila na radnom mjestu u Zagrebu u ožujku 2020. kada se spotaknula na izbočeni dio betonske podloge u dvorišnom prostoru i pala na desno rame i nadlakticu.

Zaključak medicinskog vještaka je da se radnica ozlijedila na radnom mjestu te zadobila iščašenje desnog ramena s prijelomom velike kvrge nadlaktične kosti, djelomični razdor tetive mišića subscapularisa i tetive mišića nadlaktice, kao i razdor hvatišta labruma u donjem dijelu čašice ramenog zgloba.

Radnica je izjavila na sudu da se tog dana kretala po nogostupu koji je više puta krpan i popravljan te da su na tom nogostupu i dalje vidljiva oštećenja i rupe nastale tako da je netko zagazio u svježi beton.

Dukat ima pravo žalbe
Tijekom cijelog postupka, tvrtka Dukat se protivila tužbi radnice za naknadu štete tvrdeći da ne mogu biti krivi za njezin pad te da se sve dogodilo zbog njezine krajnje nepažnje.

Međutim, sudac je nakon provedenog postupka i svih dokaza zaključio da je tvrtka ipak kriva za ozljedu zaposlenice te da će joj morati platiti odštetu u iznosu od 4400 eura s kamatama te pokriti oko 1700 eura odvjetničkih troškova. Ako presuda postane pravomoćna, ukupan iznos s kamatama koji bi radnica mogla dobiti bio bi veći od 7000 eura, što je iznos veći od 50.000 kuna.

Iako je presuda još uvijek nepravomoćna, Dukat ima pravo žalbe, piše portal Danica.

Ne propustite