Autom udarila dijete na pješačkom, pa pobjegla: Teško je povrijeđen

Crna hronika
Autom udarila dijete na pješačkom, pa pobjegla: Teško je povrijeđen
.

Jučer u 19.27 zaprimljena je dojava o saobraćajnoj nesreći u Ulici dvanaest redarstvenika u Vukovaru, u Hrvatskoj, u kojoj je povrijeđen maloljetnik, objavila je policija.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici utvrdili su kako se nepoznati vozač nepoznatim vozilom udaljio s mjesta saobraćajne nesreće nakon što je naletio na maloljetnog pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Maloljetniku je pružena hitna medicinska pomoć u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru gdje je utvrđeno da je teže povrijeđen.

Odmah su poduzete intenzivne mjere traganja za odbjeglim vozačem i vozilom.

Naknadno našli vozačicu

U 22 sata u Borovu policijski službenici su pronašli lični automobil vukovarskih registracijskih oznaka koji se dovodi u vezu sa saobraćajnom nesrećom. Nad automobilom je obavljen uviđaj te je utvrđeno da je njime upravljala 38-godišnjakinja. Vozačica je uhapšena i nad njom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći“.

Od vozačice su izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola u organizmu. Nadležnom državnom tužilaštvu policija će dostaviti kaznenu prijavu – objavila je policija, prenosi Hayat

Ne propustite