DVADESET DANA PRED SMRT ISPUNIO JE SEBI ŽIVOTNU ŽELJU: Marinko Madžgalj je jednu stvar DUGO želio da uradi, uspio je tek pred kraj

Region
DVADESET DANA PRED SMRT ISPUNIO JE SEBI ŽIVOTNU ŽELJU: Marinko Madžgalj je jednu stvar DUGO želio da uradi, uspio je tek pred kraj
.

Marinko Madžgalj preminuo je prije tačno sedam godina izgubivši bitku s opakom bolešću, a njegove uloge i sjećanje na njegov šarm, energiju i životnu radost će zauvijek ostati.

Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine od raka pankreasa, s kojim se borio do posljednjeg dana.

2685587-marinko-madzgalj-3-ff

FOTO: DRAGAN KADIĆ

"Vječiti dječak", kako su ga mnogi zvali, ostaće upamćen po brojnim ulogama na filmu i u pozorištu, a njegovi bliski prijatelji i članovi porodice i dalje se ne mire sa velikim gubitkom.

Marinku je 2015. godine dijagnostikovan rak pankreasa, a o bolesti nije želio da govori čak ni svojim najbližima. Uslijedila je prva operacija, a taman kada se pojavila nada da se njegovo zdravstveno stanje popravlja, uslijedile su teške vijesti.

874483-marinko-madzgalj-ff

FOTO: DRAGAN KADIĆ

Ljekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri mjeseca života, a od tog momenta Marinko se trudio da svaki trenutak maksimalno iskoristi i radi ono što najviše voli.

Dok je išao na hemoterapije, uspijevao je da snima seriju u Crnoj Gori, a trudio se da što više vremena provodi sa porodicom.

Upravo tada odlučio je da ostvari svoju dugogodišnju želju, koja je ujedno bila i posljednja, piše Republika.

2182223-male-tajne-madlenijanum-25032015-024-1-ff

FOTO: ATA IMAGES

Naime, Marinko je dvadeset dana pred odlazak na večni počinak uradio ono što je dugo želio - krstio se u manastiru Ostrog.

Samo tri sedmice nakon toga, 26. marta 2016. godine, izgubio je tešku borbu.

Ne propustite