BOMBETINA STOLJEĆA! Poznat i datum odlaska? Počinje ‘operacija Haaland’, Norvežanin napušta City u najskupljem transferu ikada

Fudbal
BOMBETINA STOLJEĆA! Poznat i datum odlaska? Počinje ‘operacija Haaland’, Norvežanin napušta City u najskupljem transferu ikada
.

Još uvijek je i suviše rano o tome raspravljati, ali je jasno da Erling Haaland ne namjerava odraditi cijeli ugovor u Manchester Cityju.

Norvežanin je još u prvom dijelu sezone pokazao zbog čega je doveden na Etihad, a čini se da mu je Engleska tek usputna stanica u ostvarivanju njegovog cilja.

Iako je 2024. godina relativno daleko, Diario AS otkriva kako najveći svjetski klub već priprema ‘operaciju Haaland’.

Real Madrid će kao zamjenu za Karima Benzemu angažovati Haalanda, ali tek na ljeto 2024. godine kada njegove klauzula od 240 miliona eura bude aktivirana u ugovoru sa engleskim klubom.

City se osigurao do 2024. godine, ali je i tamošnjoj upravi jasno da 22-godišnjak neće odbiti ponudu ‘Kraljeva’ s obzirom da mu je životni cilj kultni bijeli dres.

‘Građani’ su se donekle osigurali za taj scenario kada je Julian Alvarez potpisao novi dugoročni ugovor i smatra se da će on biti projektovan za prvog napadača momčadi u budućnosti.

Haaland je ove sezone mrežu u svim takmičenjima zatresao čak 42 puta na 37 utakmica, a dodao je i pet asistencija.

Ne propustite