Tuchelu u svlačionici Bayerna veliku pažnju privukao dres s brojem 13: "Jadnik..."

Fudbal
Tuchelu u svlačionici Bayerna veliku pažnju privukao dres s brojem 13: "Jadnik..."
.

Njemački stručnjak Thomas Tuchel je veoma iznenada i brzo došao na klupu Bayena, naslijedivši Juliana Nagelsmanna.

U četvrtak navečer je odjeknula vijest o smjeni Nagelsmanna, a već sutradan bilo je jasno da je Tuchel novi trener njemačkih rekordnih prvaka.

Tuchel je već sedmicama boravio u Minhenu, a sada će dobiti šansu da vodi još jednu veliku ekipu nakon Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja.

U videu koji je objavio sam bavarski klub, Tuchel je također dobio prvi uvid u objekte za trening na Säbener Straße, uključujući fizioterapiju i sobe za fitness. Na Allianz Areni premijerno mu je predstavljena i domaća svlačionica. Jedan mu je dres posebno zapao za oko - dres s brojem 13.

"Po treći put, jadnik", poručio je Tuchel i nasmijao se.

Eric-Maxim Choupo-Moting je vlasnik broja 13 i kamerunski napadač najbolje poznaje Tuchela od svih članova Bayerna.

Pod "jadnik" je Tuchel mislio to što će Choupo-Moting morati po treći put da radi s Tuchelom.

Choupo-Moting se 2011. pridružio bundesligašu Mainza, gdje je Tuchel bio trener dvije godine. U tri godine zajedno do 2014., Choupo-Moting je upisao 74 nastupa u Bundesligi, postigavši 20 golova i dodavši sedam asistencija.

Četiri godine kasnije, Kamerunac i njemački trener ponovo su se našli: kada je Tuchel 1. jula 2018. započeo svoj angažman u PSG-u, Choupo-Moting je bio samo dva mjeseca udaljen od transfera u glavni grad Francuske.

Od tada su njih dvojica radili zajedno više od dvije i pol godine, Choupo-Moting je cijelo vrijeme proveo u Ligue 1 pod Tuchelom. U 31 utakmici postigao je šest golova i upisao jednu asistenciju.

Sada će uslijediti treća zajednička radna faza, a Choupo-Moting još nije otkrio veseli li se dvostrukom bivšem treneru.

No, s obzirom na to kako ga je Tuchel ranije "pazio", Kamerunac ne mora da brine, sasvim sigurno će dobiti svoje minute, a kako igra ove sezone, definitvno nema razloga da tako ne bude.

Tuchelov debi dogodit će se početkom aprila kada će Bayern u velikom njemačkom derbiju odmjeriti snage sa liderom Bundeslige, ekipom Borussije Dortmund, koja ima bod više od Bavaraca.

Ne propustite