POPIJTE GA SAT VREMENA PRIJE SPAVANJA: Napitak koji čisti organizam od toksina, jedan sastojak je pravo blago za zdravlje

Porodica i zdravlje
POPIJTE GA SAT VREMENA PRIJE SPAVANJA: Napitak koji čisti organizam od toksina, jedan sastojak je pravo blago za zdravlje
-

Proljetni period idealan je za detoksikaciju organizma.

Skupljanje toksina u organizmu posljedica je raznih faktora poput dugog sjedenja, nedovoljne fizičke aktivnosti i loše ishrane. Kako biste pomogli svom tijelu da eliminiše veći dio štetnih materija, pred spavanje možete popiti ovaj napitak za detoksikaciju koji se jednostavno pravi. 

Sastojci:

Limun

Peršun

Jabukovo sirće

Cimet

Jedna kašičica meda i đumbira

Priprema:

Isjeckajte peršun, iscijedite limun, a zatim dodajte sve ostale sastojke. 

Poželjno je da ovaj napitak popijete sat vremena pijre spavanja.

Poznato je, inače, da peršun, pogotovo čaj od peršuna, ima mnoga ljekovita svojstva - umiruje živce, ublažava bolove, otklanja naudutost, čisti krv, i to su samo neka od dejstava zbog kojih ga narodna medicina u velikoj mjeri koristi.

Pored toga što podstiče izlučivanje tečnosti, peršun podstiče i izlučivanje soli u organizmu pa utiče na smanjenje krvnog pritiska. Iz sličnih razloga može pomoći u borbi protiv gojaznosti. Zatim, povećava elastičnost krvnih sudova što umanjuje rizik od nastanka uobičajenih kardiovaskularnih bolesti.

Tekst: Lepa&Srećna

Ne propustite