BAJDEN ZAPRIJETIO IZ KANADE: Nastavljamo pritisak, Rusiji ćemo uvesti sankcije HISTORIJSKIH RAZMJERA

Objavljeno:25.03.2023 - 14:40
A A A Times Arial

SAD i Kanada namjeravaju da nastave da vrše pritisak na Rusiju i to uvođenjem sankcija „historijskih razmjera“, izjavio je u Otavi američki predsjednik Džozef Bajden.

"Nastavićemo da vršimo pritisak na (ruskog predsjednika Vladimira) Putina uvođenjem historijskih sankcija i ograničenja“, rekao je Bajden sinoć na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom.

Kako prenosi Sputnjik, on je takođe rekao i da će SAD nastaviti da isporučuju Ukrajini i vojnu i humanitarnu pomoć.

Američki lider se osvrnuo i na nedavnu posjetu kineskog predsjednika Si Đinpinga Moskvi rekavši da je zbližavanje Rusije i Kine „suviše preuveličano“, i dodao da su SAD daleko uspješnija kada je riječ o formiranju alijansi.

"Ne odnosim se lakomisleno prema Kini i Rusiji, međutim, mislim da preuveličavamo. U posljednja tri mjeseca čujem da Kina planira da isporuči Rusiji ogromne količine naoružanja, ali to još nisu učinili. To ne znači da to neće uraditi, ali ipak još uvijek nisu“, dodao je Bajden.

Američki predsjednik je posjetio Otavu manje od nedjelju dana nakon što je kineski predsjednik Si Đinping posjetio Moskvu.

(Kurir.rs/FoNet)