TORNADO

TOTALNO RAZARANJE U AMERICI! Apokaliptične scene na putanji dugoj 160 km, najmanje 14 mrtvih! (FOTO, VIDEO)

Objavljeno:25.03.2023 - 11:45
A A A Times Arial

Snažan tornado pogodio je sunoć ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i odnio najmanje 14 ljudskih života i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izvještaju Nacionalne meteorološke službe, prenio je ranije AP.

Olujno vrijeme donijelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara sjeveroistočno od Džeksona, u državi Misisipi.

Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpili su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu sjeveroistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

Pozivajući se na izvor u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama Misisipija, američka TV mreža ABC je prenijela da su u toku operacije potrage i spašavanja u okruzima Šarki i Hamfris, prenosi Reuters.