ŠTA ZNAČI KADA TRLJATE STOPALA PRIJE SPAVANJA? Postoje 3 jasna značenja, a jedno ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem

Porodica i zdravlje
ŠTA ZNAČI KADA TRLJATE STOPALA PRIJE SPAVANJA? Postoje 3 jasna značenja, a jedno ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem
-

Postoje tri značenja trljanja nogu pred spavanje!

Nakon napornog dana svi jedva čekamo da se ušuškamo u topao krevet i utonemo u san. Svako od nas ima različite metode i navike kako svoje tijelo da pripremi za spavanje, a jedna bi mogla da otkrije nešto više o vama, pa čak i da ukaže na određene zdravstvene probleme. U pitanju je nesvjesno trljanje stopala.

Da li ste uhvatili sebe da trljate jedno stopalo o drugo pred spavanje? Iako se čini kao bezazlena navika, ona ipak može da ukaže na nešto više. Jedno od njih je periodični poremećaj kretanja nogu koji se ogleda njihovim grčenjem i trzanjem u snu. Prema mišljenu stručnjaka to može da ima negativan učinak jer ćete narednog dana biti pospani i umorni.  Ako se često pomerate u snu i trljate noge u krevetu, to stanje je razlog tome.

Razlog - nemirne noge?
Ako osjećate olakšanje dok ležite i pomjerate noge i stopala, to moze da znači da imate sindrom nemirnih nogu. To je neurološki poremećaj koji vam neće dopustiti da se potpuno odmorite. Ukoliko primijećujete konstantan umor i nakon dobro prospavane noći, vreme je da se obratite ljekaru za pomoć.

Nesvjesni način da se opustite
Ukoliko pokusavate da se "ugnijezdite", tačnije lijepo namjestite u krevetu tako što traljte noge,  postoji mogućnost da na taj način stvarate efekat bliskog dodira na koži i tako se opuštate prije sna.

Obična navika?
I na kraju krajeva, to može da bude običan ritual koji svako veče radite kako biste lakše zaspali. Zapravo, mnogi trljaju stopala u krevetu, a da to ni ne primijete, piše "Bright Side".

(MONDO)

Ne propustite