MAKRON USRED EMISIJE NAPRAVIO NEZAPAMĆEN SKANDAL! Spustio ruke ispod stola, a nakon ovog poteza mreže PLANULE (VIDEO)

Svijet
MAKRON USRED EMISIJE NAPRAVIO NEZAPAMĆEN SKANDAL! Spustio ruke ispod stola, a nakon ovog poteza mreže PLANULE (VIDEO)
Makron usred emisije skinuo skupocjeni sat, mahao njim nekoliko minuta, pa ga tokom razgovora nonšalantno svukao.

Makron usred emisije skinuo skupocjeni sat, mahao njim nekoliko minuta, pa ga tokom razgovora nonšalantno svukao.

U Parizu u Francuskoj juče poslije podne izbile su demonstracije zbog najavljenih reformi penzija (pomjeranje starosne granice za odlazak u penziju), a francuski predsjednik Emanuel Makron, koji je posljednjih nekoliko nedjelja na udaru kritika zbog insistiranja na sprovođenju tih penzione reforme, shvatio je usred emisije da je napravio veliku grešku mašući skupocjenim satom pred narodom koji će morati da radi dvije godine duže da bi dobio pravo na penziju.

Pričajući u emisiji, koja je jako popularna u Francuskoj, on je usred govora o reformi i demonstracijama koje potresaju cijelu zemlju, odlučio da sa ruke skine taj skupocjeni sat. U jednom trenutku Makron usred priče spušta ruke ispod stola i odlaže sat sa svoje desne strane, da bi u sljedećem momentu u kadru bila njegova ruka bez skupocjenog nakita.

Vrijednost sata kojeg se otarasio kako ne bi dalje izazivao bijes naroda procjenjuje se na nevjerovatnih 80.000 eura, pišu strani mediji, ne navodeći o kojoj marki se radi. U snimku koji je objavljen na zvaničnom nalogu francuskog predsjednika na Jutjubu može se vidjeti da prvu trećinu emisije on ima sat, dok ga u druge dvije trećine nema, a društvene mreže su planule, pa je momenat skidanja sata pomno ispraćen na njima, naročito na Tviteru.

Podsjećanja radi, Makron je sedmicama unazad tvrdio da je reforma neophodna kako bi se održao specifičan penzioni sistem Francuske, ali narod nije želio da pšrihvati da se granica za penziju pomjeri sa 62 na 64 godine, pa su izbili protesti koji su odveli do brojnih problema u funkcionisanju zemlje.

Bez obzira na sve to, predsjednik Francuske nije odustajao od reforme, a kada je shvatio da ona neće dobiti podršku parlamenta, odlučio je da aktivira član 49.3 francuskog ustava koji vladi omogućava da usvoji kontroverzne penzione reforme bez parlamentarnog glasanja, što je dodatno razjarilo narod.

Ne propustite