TOP KRATKE FRIZURE ZA ŽENE STARIJE OD 50 GODINA: Ističu ljepotu, prikrivaju bore - čine da izgledate osvježeno i mladoliko

Objavljeno:24.03.2023 - 14:03
A A A Times Arial

Preporuke za kratku frizuru za ženu stariju od 50 godina - djeluju osvježavajuće i mladoliko, pomažu da sakrijete bore i da zračite samopouzdanjem.

Kratke frizure su mnogim danima omiljene, djeluju ženstveno, ističu crte lica, a mnoge žene se odlučuju da skrate kosu u srednjim godinama. Zrelost nam daje više samopuzdanja i zrelosti da se mijenjamo, da ekspierimentišemo i radimo ono što se nama dopada, bez razmišljanja o tome kako će se drugima dopasti.

Donosimo vam nekoliko prijedloga za kratku frizuru za ženu stariju od 50 godina, a evo na šta treba da obratite pažnju:

Ovalno i okruglo lice izgleda odlično uokvireno bob frizurom. Klasični bob je ravnomjerna ošišana kosa koja je iznad linije ramena. Šiške takvoj frizuri nisu potrebne, ova frizura najbolje izgleda na gustoj i talasastoj kosi.

Ako imate ravnu kosu treba da obrate pažnju na mogućnost šišanja na bob sa šiškama.
Bore u predijelu čela postaju nevidljive pod ovom spektakularnom frizurom.

Talasasta kosa dobro se uklapa u kratku stepenastu frizuru - djeluje prirodno i zavodljivo.
Kratki bob i piksi su klasici koji ističu crte lica žene, a takođe traže manje održavanja i mogu učiniti da izgledate sređeno u svakoj prilici.

Stepeni na kosi srednje dužine savršeno rješava problem tanke kose, dodajući pravi volumen frizuri.
Bob sa ivicama tradicionalno se naziva kratka frizura, ali zaista izgleda kao frizura na srednjoj kosi. Frizura zatvara problematična područja čela, podmlađuje cijelokupnu sliku žene, naglašavajući eleganciju stila.

 

 

Savjeti za održavanje kratke frizure:

Kratka kosa mora redovno da se šiša

Morate voditi računa o farbanju (ako se farbate), izrastak se više primijećuje

Temeljno pranje kose uz masažu tjemena ključ je njegovane i lijepe kose

Ako je kosa ošišana na kratko, to ne znači da ne možete da eksperimentišete - koristiti ukosnice, šnale, ukrase za kosu, na različite načine je stilizujte...

Ne zaboravite da koristite maske za kosu i šampon za vaš tip kose