TRIK ZA KOMBINOVANJE RUŽE I KROMPIRA

KAKO DA POSADITE RUŽE U SAKSIJI OVOG PROLJEĆA: Isprobajte trik sa krompirom za grm pun čarobnih cvijetova (VIDEO)

Objavljeno:24.03.2023 - 13:43
A A A Times Arial

Kako da posadite ruže u saksiji - jedan trik sa krompirom može vam pomoći da imate divan romantični ružičnjak na terasi.

Proljeće je idealan period u godini da se posvetite njegovanju bašte, cvijeća i preuređivanju balkona. Važno je da se u ovom dobu godine posvetite orezivanju i sadnji novih ruža, a ukoliko živite na terasi i stalno maštate o bašti punoj predivnih ružinih cvijetova, donosimo vam ideju kako da podsadite ruže u saksiji.

Ovo možete postići uz jedan sjajan trik - kombinovanjem ruže i krompira. Video koji je pogledalo preko 20 miliona ljudi pokazuje kako da kalemite ruže na krompir i dobijete raskošne cvijetove. Uzmite jedan veći krompir i u njemu napravite rupu. Možete to postići burgijom, ali i nožem, a zatim jednu stabljiku isječenu sa grma ruže zabodite u tu rupu.

Saksiju do pola napunite zemljom, stavite krompir sa ružom, pa zemljom napunite saksiju do vrha. Posljednji korak jeste da isječete plastične flaše i stavite ih preko stabljiki ruže kako biste ih zaštitili u prvim danima od hladnoće i negativnih uticaja spolja. Ne zaboravite da povremeno zalijete ruže, a kada stignu topliji dani, uklonite flašu kako bi vaše ruže dobile dovoljnu količinu svjetlosti. Nadamo se da će ovaj trik pomoći da imate divne i rascvjetale grmove ruža.

Pogledajte cijelipostupak u video prilogu ispod!

 

Izvor: Sensa