KO KAŽE DA SE TURCI I RUSI VOLE? Iz Istanbula stižu šokantne scene, nije teško pogoditi krivca

Fudbal
KO KAŽE DA SE TURCI I RUSI VOLE?  Iz Istanbula stižu šokantne scene, nije teško pogoditi krivca
,

Reprezentativnu pauzu Fenerbahce i Zenit su iskoristili za odigravanje prijateljskog meča koji je bio sve osim prijateljski. 

Utakmica na stadionu Sukru Saracolgu je donijela četiri gola. Konačan rezultat glasio je 2:2 poslije dva preokreta.

Yandas je doveo Fener u vodstvo, a Malcom i Claudinho su do kraja prvog dijela preokrenuli i na odmor se otišlo pri vodstvu gostiju.

Konačan rezultat u 69. minuti postavio je 17-godišnji Aydinlik koji je na fenomenalan način pogodio sa oko 25 metara.

Iako se radilo o meču prijateljskog karaktera nije moglo biti bez tenzija. U jednom trenutku Bakaev je izgubio živce do te mjere da su igrači Fenera napravili neviđen potez.

Naime, Dursun je signalizirao klupi Zenita da Bakaeva izvede iz igre kako bi se situacija na terenu iskontrolisala. To se na ubrzo i desilo.

Viđene su i nemile scene kada su navijači Zenita napravili incident te su napali porodičnu tribinu navijača Fenerbahcea.

Naime, grupica ruskih pristalica je odlučila da se fizički obračuna sa navijačima Fenerbahcea koji su meč pratili sa malom djecom.

Ubrzo su stigli specijalci i smirili situciju, ali scena kako majka drži malo dijete i štiti ga od napada će sigurno obići svijet.

Kao što je poznato ruski klubovi su suspendovani zbog agresije te zemlje na Ukrajinu i prijateljski mečevi su rijetke prilike kada se susreću sa evropskim klubovima. 

Ne propustite