NAKON ODLIČNOG NASTUPA ZMAJEVA! Ibrahim Šehić: Došlo je naše vrijeme

Fudbal
NAKON ODLIČNOG NASTUPA ZMAJEVA! Ibrahim Šehić: Došlo je naše vrijeme
.

Reprezentacija BiH pobijedila je Island sa 3:0, a kapitensku traku u izostanku Edina Džeke ponio je Ibrahim Šehić.

Golovima Radeta Krunića (2) i Amara Dedića Zmajevi su sjajno otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Zenici.

Nakon fantastične partije, svi su zadovoljni, a Ibrahim Šehić vjeruje da je "došlo naše vrijeme".

"Bilo je malo posla na kraju što se mene tiče, ali momci su odradili sjajan posao. Bili su obziljni tokom čitav sedmice. Mladi momci su odigrali zrelo i pametno. Sve polako dolazi na svoje mjesto. Ti momci pokazuju veliku požrtvovanost i nevjerovatan talenat. Ovih 3:0 je dobro za samopouzdanje. Spremamo se za Slovačku i želimo da i tamo pobijedimo", rekao je Šehić.

Osvrnuo se na izostanak Edina Džeke, koji je ostao na klupi i zbog povrede leđa nije bio u sastavu.

"Edinova uloga u reprezentaciji je veoma važna. On je kao pojava za nas dobar. Bio je s nama čitav dan. Davao nam je podršku, ponašao se kao pomoćnik selektora".

"Sada imamo dosta igrača koji su na visokom nivou. Kada smo došli na okupljane prvi dan, osjetila se ta pozitiva u zraku. Došlo je naše vrijeme", dodao je golman Zmajeva.

U nedjelju će reprezentativci BiH gostovati Slovačkoj, koja je kiksala večeras i odigrala 0:0 sa Luksemburgom.

Na vrhu tabele su Zmajevi i Portugal koji je sa 4:0 razbio Lihtenštajn, te je jasno da bismo s pobjedom u nedjelju napravili dobar temelj za plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj naredne godine.

Upitno je hoće li Edin Džeko biti spreman, kao i Sead Kolašinac, a selektor Faruk Hadžibegić je kaza oda ni sam ne zna šta će biti s njima i da li će zaigrati u narednoj utakmici.

Ne propustite