KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Bayern donio odluku - Nagelsmann više nije trener, već je poznat i nasljednik - STIŽE TRENERČINA

Fudbal
KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Bayern donio odluku - Nagelsmann više nije trener, već je poznat i nasljednik - STIŽE TRENERČINA
,

Perspektivni njemački trener Julian Nagelsmann napušta Bayern. TO je prvi objavio dobro upućeni novinar Fabrizio Romano, a onda je njemački Bild potvrdio tu informaciju.

Nagelsmann je s Bayernom ove sezone izborio četvrtfinale Lige prvaka, a klub je na bod od vodeće Borussije Dortmund u Bundesligi, ali očito rezultati nisu razlog što uprava kluba sprema smjenu Nagelsmanna.

Iako nisu navedeni razlozi, smatra se da su u klubu nezadovoljni određenim stvarima koje radi sam Nagelsmann, a osobito što olako ulazi u svađe sa igračima i pravi nemir u momčadi.

Romano tvrdi da se o toj odluci interno raspravlja u klubu, te da bi Bayern vrlo brzo mogao da donese presudu nekadašnjem treneru Hoffenheima i Leipziga.

35-godišnjak je na klupu Bayerna sjeo na ljeto 2021. godine, kada je zamijenio Hansija Flicka potpisavši ugovor na pet godina.

Osvojio je naslov prvaka Njemačke u prvoj sezoni, te dva trofeja Superkupa Njemačke, ali pitanje je stigne li još nešto osvojiti u ovoj sezoni budući da mu se sprema otkaz.

Romano nadalje piše kako je njegov sunarodnjak Thomas Tuchel trenutno prvi kandidat da ga zamijeni na klupi Bayerna.

Tuchel još od septembra prošle godine nema klub kada je dobio otkaz u Chelseaju, a nekoliko ponuda do sada je odbio.

Tuchel je odlučan da sačeka kraj sezone kako bi odlučio gdje će nastaviti karijeru i čak se spominje kao mogući nasljednik Carla Ancelottija u Real Madridu, no sada se ipak Bayern nameće kao najveći favorit za njegovo angažovanje.

Bayernov poziv se ne propušta, a naročito to važi za njemačke trenere poput Tuchela, koji je prethodno radio u Njemačkoj kao trener Borussije Dortmund i Mainza, a bio je još u PSG-u.

Ne propustite