DA LI PUTIN KLEČI PRED XI JINPING-om? Zbog ove fotografije su se zapalile društvene mreže, analitičari su sada otkrili šta se zapravo desilo

Objavljeno:23.03.2023 - 18:59
A A A Times Arial

Predsjednik Kine Si Đinping je u posjeti Moskvi u gostima kod ruskog predsjednika Vladimira Putina, a na internetu se pojavila neobična fotografija koja se munjevito proširila svim društvenim mrežama. Na spornoj fotografiji se vidi kao Putin kleči pred Si Đinpingom. Tvrdilo se da je fotografija nastala tokom posjete kineskog predsjednika Rusiji, ali se ispostavilo da se radi o lažnoj slici, piše "DW".


Nakon detaljnog istraživanja, utvrđeno je da se radi o fotografiji koja je nastala preko programa koji koristi vještačku inteligenciju. Brojni pokazatelji koji potvrđuju ovu teoriju su takođe objavljeni na internetu.


Porijeklo fotografije nije moglo da se utvrdi, ali su pažljivi pregledi fotografije pokazali da se radi o lažnoj slici. Sporni detalji su list noge Putina, njegovo uho, Lijevo uho, a najspornija stvar je nepoznata osoba koja stoji sa njihove lijeve strane. Zaključak je da se definitivno radi o lažnoj fotografiji koja je nastala preko programa koji koristi vještačka inteligencija.

(MONDO)