Reakcija Muriza Memića nakon ukidanja oslobađajuće presude: "Ovo nam vraća nadu i vjeru u pravdu"

Bosna i Hercegovina
Reakcija Muriza Memića nakon ukidanja oslobađajuće presude: "Ovo nam vraća nadu i vjeru u pravdu"
.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine je na zahtjev Tužilaštva BiH ukinulo oslobađajuću presudu Zijadu Mutapu i drugima u predmetu "Dženan Memić".

Postupajući tužitelji u predmetu, dokazivat će navode optužnice pred Apelacionim vijećem Suda BiH, a suđenje će biti ponovljeno.
Kontaktirali smo Muriza Memića, oca stradalog Dženana koji je kazao da je sretan zbog ove odluke Apelacionog vijeća, ali da je ovu odluku očekivao.

"Ovo je očekivano, to mi je advokat davno objasnio. Drago mi je do ima čestitih i poštenih sudija, ipak su izdigli glavu i odlučili po zakonu", kazao je Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, sada se sve vraća na pocetak.

"Sada smo svi vidjeli šta je uradio sudija Branko Perić. Ova presuda nam vraća nadu i vjeru u pravdu. Ja se ne bojim nikakve konačne presude, samo neka bude sve po zakonu", kazao je Memić za naš portal.

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Sud BiH je u novembru oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo, prenosi Radiosarajevo

Ne propustite