PILEĆA ČORBA: Kremasta i zdrava, kao iz bakine kuhinje!

Kuharica
PILEĆA ČORBA: Kremasta i zdrava, kao iz bakine kuhinje!
Jedan do tih “svemoćnih” obroka je i pileća supa spremljena po posebnoj recepturi. Da biste dobili kremastu pileću supu, sve što treba da uradite je da joj dodate Moja Kravica pavlaku za kuhanje.

Svako od nas ima jaku želju da se hrani zdravo i da svojoj porodici priprema balansirane obroke koji će im dati sve potrebne vitamine i minerale, a pri tome ugrijati stomak i nahraniti sva čula.

Jedan do tih “svemoćnih” obroka je i pileća supa spremljena po posebnoj recepturi. Da biste dobili kremastu pileću supu, sve što treba da uradite je da joj dodate Moja Kravica pavlaku za kuhanje.

Potrebni sastojci:

2 pileća bataka i karabataka
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 paškanata
2 krompira
Moja Kravica pavlaka za kuhanje 400 ml so i biber
veza svježeg peršuna

Priprema: U lonac stavite da se dinsta crni luk. Dodajte mu sjeckanu šargarepu, paškanat i krompir, a potom i pileće meso. Nalijte vodu u lonac i ostavite da se sve kuha oko pola sata na srednjoj temperaturi.

Iz lonca izvadite meso, očistite ga od kostiju i sitno isjeckajte.

Štapnim mikserom izmiksajte sadržaj lonca, a potom dodajte Moja Kravica pavlaku za kuhanje. Vratite u lonac meso, ali i sitno sjeckan peršun. Dodajte so i biber i ostavite da supa vri još 5 minuta. Poslužite toplo.
 

Ne propustite