Prvi je dan ramazana, izraelske snage ubile Palestinca

Aktuelno
Prvi je dan ramazana, izraelske snage ubile Palestinca
-IZRAELSKE snage ubile su Palestinca za vrijeme racije na okupiranoj Zapadnoj obali, rekli su palestinski dužnosnici, u jeku pokušaja da se obuzda daljnje širenje nasilja. U priopćenju izraelske policije stoji da je njezina postrojba bila uključena u raciju danas ujutro radi uhićenja Palestinca osumnjičenog za upletenost u nekoliko pucnjava.

IZRAELSKE snage ubile su Palestinca za vrijeme racije na okupiranoj Zapadnoj obali, rekli su palestinski dužnosnici, u jeku pokušaja da se obuzda daljnje širenje nasilja. U priopćenju izraelske policije stoji da je njezina postrojba bila uključena u raciju danas ujutro radi uhićenja Palestinca osumnjičenog za upletenost u nekoliko pucnjava.

Snage su opkolile kuću u kojoj je bio i pucale na njega nakon što je u njih uperio oružje, rekla je granična policija. Palestinsko ministarstvo zdravstva reklo je da je 25-godišnji Amir Abu Kadije u gradu Tulkaremu ustrijeljen u glavu. Nova skupina oformljena radi otpora izraelskoj okupaciji pod imenom "Tulkarem Brigade" rekla je da je Abu Kadije bio jedan od njihovih osnivača, a ubojstvo je nazvala atentatom.

Prvi je dan ramazana

Danas je obilježen prvi dan muslimanskog svetog mjeseca ramazana na palestinskim teritorijima. Prijašnjih godina u doba ramazana bilo je povremenih sukoba između izraelske policije i Palestinaca, posebno oko jeruzalemske džamije Al-Akse, trećeg najsvetijeg mjesta za muslimanske vjernike, koje Židovi štuju kao Brdo hrama.

Ove godine ramazan se vremenski poklapa sa židovskom Pashom i kršćanskim Uskrsom. Izraelski i palestinski dužnosnici u nedjelju su se obvezali na smirenje nasilje na sastanku u Šarm el Šeiku, kojemu su prisustvovala egipatska i jordanska izaslanstva.

Proteklih mjeseci na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael izbio je val sukoba. Izraelske racije su gotovo svakodnevne, a nasilje izraelskih doseljenika se pojačalo u jeku niza palestinskih napada.

Ne propustite