OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo

Porodica i zdravlje
OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo
-

Piletina Marengo porijeklo vuče iz Francuske, ali recept prilagođen nama napravio je Raša Vlačić

Pileće bijelo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema:

Potrebno je:

300g pilećeg filea
1 crni luk
50g šampinjona
2 čena bijelog luka
1 paprika
1 šaradajz
Prstohvat soli
Čaša paradajz sok
½ čaše bijelog vina
Kašika meda
Peršun

Priprema:

Pileći file rastanjiti na dva dijela. U zagrijani tiganj staviti piletinu da se prži. Bijeli i crni luk, papriku i paradajz isjeckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i bijelim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun, piše Stil.

Ne propustite