DANAS SUNČANO: Za vikend preokret u vremenu

Bosna i Hercegovina
DANAS SUNČANO: Za vikend preokret u vremenu
Jutros je pretežno oblačno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Jutros je pretežno oblačno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Bugojno, Drvar i Livno 0; Sanski Most 2; Bihać i Ivan Sedlo 3; Široki Brijeg i Zenica 4; Sarajevo i Stolac 5; Banja Luka 6; Doboj i Tuzla 7; Trebinje 8; Mostar 9; Gradačac i Neum 12°C.

Danas u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak, 23. 3. 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. 

U petak, 24. 3. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C. 

U subotu, 25. 3. 2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C. 

U nedjelju, 26. 3. 2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C . Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Komentari (0)

Ne propustite