Stravičan slučaj u Kozarskoj Dubici: Invalida oborio iz kolica i pretukao šakama i nogama

Crna hronika
Stravičan slučaj u Kozarskoj Dubici: Invalida oborio iz kolica i pretukao šakama i nogama
.

Osnovni sud u Kozarskoj Dubici potvrdio je optužnicu protiv Nermina Musića koji se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda invalidu Samidu Bačiću kome je oborio invalidska kolica, a potom ga tukao šakama i nogama, nanijevši mu teške povrede glave.

Ovaj incident dogodio se 17. oktobra 2020. godine u Kozarskoj Dubici, kada je Musić u alkoholiziranom stanju prvo na račun Bačića uputio više psovki i uvredljivih riječi, potom je nogom udario u njegova invalidska kolica, bacio ih na travu, a nakon toga je nastavio da udara Bačića.

"Na taj način mu je nanio tjelesne povrede u vidu krvnog podliva u predjelu lica i u lijevom tjemenosljepočnom predjelu, praćeno pojavom krvi ispod tvrde moždane ovojnice i u bočnim moždanim komorama, a koje povrede u skupnom dejstvu su teška tjelesna povreda", navodi se u optužnici.

U optužnici se navodi i da je Musić za vrijeme napada bio u alkoholisanom stanju sa koncentracijom od 1,36 g/kg alkohola u krvi.

Dodaje se da je ovaj čin kršenje Krivičnog zakonika RS-a, odnosno člana 132. stav 1. "teška tjelesna povreda", navodi se u optužnici, prenosi Radiosarajevo

Ne propustite