Stavite crni luk na vrat i riješićete se najčešće bolesti današnjice!

Porodica i zdravlje
Stavite crni luk na vrat i riješićete se najčešće bolesti današnjice!
Uvečer, prije odlaska u krevet, uzmite glavicu crnog luka i presjecite je na dvije polovine, tako da sok curi iz njih.

Uvečer, prije odlaska u krevet, uzmite glavicu crnog luka i presjecite je na dvije polovine, tako da sok curi iz njih. Laganim, kružnim pokretima, izmasirajte vrat na području štitnjače ovim polovinama crnog luka, prvo jedan režanj za jedan režanj, pa onda drugi.

Zatim, bez ispiranja vrata, lezite u krevet, da ovaj sok djeluje preko noći. Ovo je jednostavan način, kojim se potpuno prirodno podstiču funkcije štitne žljezde.

Doktor Oleg Torsunov savetuje svima, koji imaju problem sa štitnom žljezdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žljezde, da pomognu svom oboljelom organu tako što će – pjevati (grlena čakra!)

On kaže da su štitna žljezda i uopšte, cjieli endokrini sistem, tijesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi.

Štitna žljezda boluje kod osoba koje snažno proživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju sa osjećajem duboke povređenosti i ogorčenja.
Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štinoj žljezdi i ona počinje bolovati. Emocije moraju biti pokretne.

Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija – pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma. Doktor Torsunov kaže:

”Pjevajte. Pjevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žljezdi. Čvorići u štitnjači nestaće sami od sebe. Pjevajte vesele pjesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi.”

Izvor: novi

Ne propustite