POTPUNO ŠOKANTAN PONEDJELJAK ZA BARCELONU: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali, NEVIĐENA PANIKA NA CAMO NOU!

Fudbal
POTPUNO ŠOKANTAN PONEDJELJAK ZA BARCELONU: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali, NEVIĐENA PANIKA NA CAMO NOU!
,

Barcelona je u velikim administrativnim problemima, a Sud je prošle sedmice poništio registraciju fudbalera Gavija prema tužbi koju je uputila La Liga.

Ova vijest je šokirala sve u Barceloni.

La Liga je činila sve da u prethodnim mjesecima poništi registraciju mladog veznjaka Gavija u ekipi Barcelone. Tužili su katalonskog velikana i sud je jučer donio odluku da je registracija nevažeća i poništio je ugovor kojeg je 18-godišnjak potpisao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAVI (@pablogavi)

U klubu nisu pouno čekali, odmah su spremili žalbu, ali danas novi šok za Katalonce.

Sud je jutors odbacio žalbu Barcelone i status Gavija se nije promijenio.

Mladi veznjak se trenutno vodi kao igrač bez registracije i to bi moglo stvoriti dosta problema Barceloni u finišu sezoni gdje sigurno koračaju prema tituli prvaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAVI (@pablogavi)

Situacija oko maldog veznjaka ostaje otvorena. Sada katalonski tim ima rok od dvadeset dana da se obrati Pokrajinskom sudu u Barceloni i sačeka njohvu odluku.

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su je osporiti, ali očigledno će i oni sačekati konačnu odluku suda.

Ako na kraju odluka bude u korist La Lige, Barcelona će biti u velikom problemu kada je potpis novog ugovora s mladom zvijezdom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAVI (@pablogavi)

Uprava Barcelona sada mora i poraditi na platnoj listi fudbalera u protivnom mogli bi od juna ostatio bez nekoliko prvotimaca čija platna lista bude probijala dozvoljeni limit po načelima La Lige.

Turbulentni mjeseci su u kojem se nalazi katalonski div, do ljeta bi trebalo mnogo toga biti jasnije.

Ne propustite