POTPUNO RASULO MEĐU TRIKOLORIMA: Ponajbolji igrač ljutito napustio sastanak zbog Deschampsa i razmišlja o penzionisanju!

Fudbal
POTPUNO RASULO MEĐU TRIKOLORIMA: Ponajbolji igrač ljutito napustio sastanak zbog Deschampsa i razmišlja o penzionisanju!
,

Novi kapiten francuske reprezentacije je napadač PSG-a Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). 

Francuski mediji navode da je mladi napadač tu ulogu prihvatio nakon odlaska dosadašnjeg kapitena i dugogodišnjeg golmana Iga Ljorija (Hugo Lloris) i nakon razgovora sa selektorom Didijeom Dešamom (Didier Deschamps), ali pišu da bi se to moglo negativno odraziti na ostatak glavnih igrača reprezentacije, poput Antoana Grizmana (Antoine Griezmann).

Grizman je isto bio kandidat za tu funkciju, a znalo se i za njegov san da s kapitenskom trakom oko ruke predvodi saigrače u utakmicama Evropskog prvenstva 2024. godine. 

Među aktivnim igračima samo je Olivije Žiru (Olivier Giroud) skupio više nastupa od njega za Francusku. Žiru ih ima 120, tri više od 32-godišnjeg Grizmana.

Ne treba zaboraviti i činjenicu da je Grizman omiljen u svlačionici reprezentacije i nadao se da će mu trofejna karijera i taj podatak biti dovoljni da postane novi kapiten. 

Umjesto njemu, ta čast je dana osam godina mlađem Mbapeu. Francuski mediji navode da će uslijed svega sad razmisliti o svojoj budućnosti u nacionalnom timu.

Ne propustite