AUUUU, GORE NIJE MOGLO: Kazna koja je spremna za Srbina uzdrmat će fudbalski svijet, već ga porede s Cantonom

Fudbal
AUUUU, GORE NIJE MOGLO: Kazna koja je spremna za Srbina uzdrmat će fudbalski svijet, već ga porede s Cantonom
,

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović dobio je direktan crveni karton na meču protiv Manchester Uniteda jer je verbalno napao glavnog sudiju, a zatim ga i odgurnuo. Jasno je da će Mitrović biti žestoko kažnjen, a navodno sprema se kazna koja će uzdrmati fudbalski svijet.

Manchester United je u nedjelju na Old Traffordu sa 3:1 pobijedio Fulham i plasirao se u polufinale FA Kupa, ali ovu utakmicu obilježio je Mitrović koji je dobio direktan crveni karton nakon sukoba s glavnim sudijom.

Sve je počelo kada je sudija Chris Kavanagh gledao VAR snimak nakon što je Willian rukom odbranio gol Fulhama kod rezultata 1:1, a sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku i Brazilcu je dao crveni karton.

To je izazvalo bijes kod Mitrovića koji očito nije bio saglasan s takvom odlukom, te je Kavanaghu to jasno htio dati do znanja.

Mitrović je prvo verbalno nasrnuo na glavnog sudiju koji je pokušao da ga ignoriše, ali je sve eskalirao kada ga je Srbijanac odgurnuo zbog čega je i on zasluženo dobio direktan crveni karton.

Engleski mediji već dva dana špekulišu o tome kakvu kaznu će dobiti Mitrović i već sada je jasno da će ona biti zaista rigorozna.

Mitrović će čini se poslužiti kao primjer da niko od igrača fizički ne smije tako da nasrne na glavnog sudiju i da se takvo ponašanje neće tolerisati. Napadač Fulhama će uskoro saznati kaznu koja će itekako uzdrmati fudbalski svijet.

Engleski Telegraph objavio je da se traži kazna od deset mečeva suspenzije za Mitrovića, ali da navodno FA razmišlja još rigoroznije da kazni reprezentativca Srbije.

Navodno, Mitrović bi mogao dobiti suspenziju na čak četiri mjeseca zbog čega bi za njega ova sezona bila završena. Povratak za nastup u takmičenjima u Engleskoj bi imao tek kada starta nova sezona.

Mnogi su Mitrovića uporedili s Ericom Cantonom koji je prije skoro 30 godina fizički nasrnuo na jednog navijača zbog čega je suspendovan na čak devet mjeseci dok je nosio dres Manchester Uniteda.

Kaznom za Mitrovića očito FA želi da pokaže da se takve stvari ne praštaju i da će svaki igrač biti žestoko sankcionisan ukoliko to ponovi.

Mitrovića suspenzija sigurno čeka što će biti žestok udarac za Fulham koji će ostati bez ponajboljeg igrača, a u klubu se nadaju da FA neće biti toliko rigorozan i da će Mitrović ove sezone imati priliku da ponovo zaigra.

Ne propustite