POTRESNA PRIČA ŽENE KOJA SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU!: Živim od 540 KM, nemam više ni snage ni radosti!

Bosna i Hercegovina
POTRESNA PRIČA ŽENE KOJA SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU!: Živim od 540 KM, nemam više ni snage ni radosti!
U emisiji „Ispuni mi želju“ posjetili smo Nasihu, ženu koju ne morate pitati koja je njena najveća želja, jer kako ona izreka kaže, zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu – da OZDRAVI.

U emisiji „Ispuni mi želju“ posjetili smo Nasihu, ženu koju ne morate pitati koja je njena najveća želja, jer kako ona izreka kaže, zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu – da OZDRAVI.

Majka Nasiha se suočava sa opakom bolešću. Za nju je saznala prije godinu dana i od tog trenutka u njenom životu kreće pakao.

Slučajno sam napipala i otišla sam odmah doktoru. Uradili su mi mamografiju, pokazalo je nešto sumljivo. Sestra me vodila uz stepenice i govorila „bit će sve uredu“. Doktorica kad je vidjela nazale samo je odmahivala glavom. Kada sam je pitala šta se dešava sa mnom ona mi je rekla „dušo moja ti imaš tumor“ – započinje svoju priču Nasiha sa suzama u očima.

Bila je u nevjerici i samo ponavljala istu rečenicu:„Otkud meni tumor, niko moj to nema“.

Oblio me hladan znoj. Odmah sam otišla u Zenicu. Naručim se za biopsiju, ne znajući šta je to, čekala sam mjesec dana, a kada mi je napokon doktor saopštio nalaz biopsije nisam mogla da vjerujem – priča Nasiha, pa dodaje:
Pustila sam koju suzicu, ali strpila sam se ipak.

Shvatila je da mora biti jača od te bolesti, te je po povratku kući odmah počela da se sprema za operaciju.

Teško sam podnosila cijelu situaciju, ali bilo je lakše jer sam imala doktore i sestrice na tom odjelu koji su bili jako pažljivi – kaže ona.

Kada je završila operaciju, počela je da prima kemoterapiju.

Sad idem na zračenja. Ne zna čovjek šta bi rekao, da li je gora kemoterapija ili zračenja. Ali kad shvatim da se liječim onda imam nekako i nadu.
Za Nasihu sa sigurnjošću možemo reći da je jedna hrabra žena. Za sebe kaže kako je poseban tip osobe jer svu tugu sakrije u sebe i ne pokazuje nikome.

Teška bolest, borba, ali idemo naprijed. Ne vrijedi kukati, šta je tu je. Ja ću se izboriti – kaže ona, sad već sa mokrim licem od nekoliko kapi suza koje je stidljivo pustila.

Na pitanje kako se osjeća ona nije rekla ni dobro ni loše već potrešeno. To je dokaz da ova bolest oduzima više od fizičkog zdravlja.

Nemam snage, bole me kosti, samo se umaram. To mi je najveći problem – kaže Nasiha.
Ali ipak su tu njena djeca koja joj daju najveću podršku i zbog njih ne želi da odustane.

Za njih čovjek živi. Oni sve skuhaju, spreme, dočekaju. Moja su najveća podrška. Poželjela bih ovaku djecu svima. Doktor kaže da se može liječiti, ali kako Bog da i odredi tako će i bit – smatra Nasiha.
I pored opake bolesti sa kojom je u borbi njena situacija je preteška. Ona je sa svojom djecom podstanarka i ima minimalna primanja. Živi od svog bolovanja koje iznosi 540 KM. Kada plati sve režije i obaveze njoj ne ostane ništa.

Čovjekovo bogatstvo je samo zdravlje, ništa drugo. Nema više radosti, veselja i poleta. Samo je borba za izlječenje i kako podnostiti dalje terapije – sa tugom zaključuje ova žena.
 

 

Ne propustite