NADA POSLJEDNJA UMIRE! Treći dan potrage za trojicom muškaraca na Dunavu - JEDNO JE IZVJESNO

Region
NADA POSLJEDNJA UMIRE! Treći dan potrage za trojicom muškaraca na Dunavu - JEDNO JE IZVJESNO
,

Policija treći dan traga za tri muškarca (37), (38) i (36), trojicom prijatelja koji su u subotu u 21 čas nestali na Dunavu kod Pančevačkog mosta kada se prevrnuo čamac kojim su plovili.

S njima je u tom trenutku bio i muškarac (37), koji je uspio da dopliva do obale i dođe do kuća u Krnjači, odakle je pozvao pomoć. Bio je sav blatnjav i izgreban jer se probijao kroz šiblje.

Supruga nestalog muškarca, javno je zamolila sve sugrađane koji imaju čamce da se uključe u potragu. 

- Apelujemo na sve ljude dobre volje, dobrovoljce koji imaju gumene čizme i opremu, a koji bi mogli da izađu na teren kroz šiblje sa borčanske strane kod Pančevačkog mosta pa do Pančeva, da nam pomognu da pronađeno naše najdraže. Potrebni su nam i dobrovoljci, koji bi makar mogli da prođu peške kroz šumu - rekla je ona.

Ona je objasnila i ono što zna o događaju kobne večeri.

- Oni su ostali da se drže za brod. Mi mislimo da je neplivač imao prsluk i da se možda uspaničio. Oni nisu krenuli da plivaju za drugom, verovatno zato što nisu hteli da ostave neplivača jer on možda nije hteo da se odvoji od čamca - pojasnila je supruga jednog od nestalih.

Podsjetimo, prijatelji, od kojih je jedan neplivač, bili su u uskom i plitkom čamcu tipa "Tri princeze" na 100 metara od obale. Kako se prevrnuo zasad nije potvrđeno, ali se pretpostavlja da su razlog bili jaka košava i talasi. Tačan uzrok policiji nije mogao da otkrije ni muškarac koji se spasio.

Svi nestali su porodični ljudi, a supruga jednog od nestalih je trudna i trebalo bi da uskoro postane otac. 

Tokom potrage u nedjelju pronađeni su dijelovi čamca, ranac, pojas za spasavanje i još neki predmeti za koje se sumnja da pripadaju nestalima.

Inače, meteorološki uslovi su u subotu uveče bili vrlo nepovoljni za plovidbu, a temperatura vode je bila oko sedam stepeni Celzijusa. U takvim uslovima, kažu stručnjaci, hipotermija organizma je izvjesna.

Ako imate informacije o nestalima ili želite da učestujete u potrazi, javite se na broj telefona: 063/7201202

Renato: Male su šanse, ali se ne predajemo
Čuveni alas sa Dunava Renato Grbić izjavio je da su šanse male da će nestali prijatelji biti pronađeni, ali da nada posljednja umire.

- Momak koji se spasao razgovarao je s policijom. Po njegovom iskazu, on se uhvatio za plutu i na njoj plivao. Trojica momaka bila su do čamca, dozivali su pomoć, ali ih niko nije čuo. Na temperaturi od sedam stepeni teško ko može da preživi jer dolazi do hipotermije, ali nada poslednja umire. Svi su se digli na noge da nađu te momke, ako je to uopšte realno. Jurićemo, tražićemo, ali do sada bi se već neko javio - rekao je Grbić.

Jedan talas nas je podigao, drugi poklopio
Muškarac koji je uspio da dopliva do obale, ispričao je kako se desila nesreća.

- Uhvatio sam se za plutu za sedenje i na njoj plivao do obale. Njih trojica su ostala do čamca, dozivali su upomoć, ali nikoga nije bilo oko nas. Vetar je duvao jako i jedan talas nas je podigao, a drugi poklopio. Bilo je dosta vode i bili smo teški, pa je čamac počeo da tone i prevrnuo se - rekao je navodno on.

Muškarac prije nesreće proslavio rođendan
Muškarac koji je navodno upravljao čamcem, prije samo sedmicu dana proslavio je rođendan.

- Pravio je zabavu u krugu porodice i nekoliko prijatelja. Primio je mnogo čestitki na Fejsbuku - kaže jedan od poznanika nestalog.

Ne propustite