NIZOZEMSKA

SRBIN OSRAMOĆEN KAO NIKAD RANIJE: Tadić nije imao srca prema Turskoj, u nedjelju mu je servirana ŽESTOKA OSVETA

Objavljeno:20.03.2023 - 23:00
A A A Times Arial

Iskusni Dušan Tadić doživio je pravu sramotu uoči početka najvećeg derbija nizozemskog fudbala između Ajaxa - Feyenoorda i to sve zbog odluke donešene prije nekoliko sedmica. 

U vrlo zanimljivom De Klassiekeru Feyenoord je poslije preokreta pobijedio sa 2:3 te tako u direktnom duelu za prvo mjesto trasirao put ka tituli poslije šest godina čekanja.

Scena o kojoj se najviše priča viđena je prije prvog zvižduka, tačnije prilikom biranja strana i lopte. U glavnim ulogama su bili kapiteni Dušan Tadić sa jedne te Orkun Kokcu sa druge strane.

Nakon što je snažni zemljotres početkom februara pogodio Tursku i Siriju u Nizozemskoj je pokrenuta posebna kampanja na inicijativu Wesleya Sneijdera.

fpagiwywiaecsgi

Foto: Twitter

Sneijder je tražio od FS Nizozemske da kapiteni klubova iz Eredivisie igraju sa posebno dizajniranim kapitenskim trakama u znak podrške svim žrtvama Turske i Sirije.

Ipak, Tadić je odbio taj prijedlo i bio je praktično jedini kapiten članova holandskog najjačeg ranga koji nije nosio traku sa podrškom Siriji i Turskoj.

Kapiten Feyenoorda Orkun Kokce nije zaboravio taj Tadićev potez te je srbijanskom veznjaku servirao osvetu pred start meča sa Ajaxom.

frqwn62wcaaweao

Foto: Twitter

Naime, Kokcu se ponašao kao da Tadić ne postoji. Niti je Srbinu pružio ruku niti ga je pogledao u oči. Jednostavno bio je totalno ravnodušan.

Kada je vidio šta se dešava i da neće biti rukovanja sa Turčinom, Tadić je otišao, dok je Kokce razgovarao sa sudijama.

Inače, postoji teorija prema kojoj je Tadić zapravo žrtva Ajaxove politike jer je navodno klub taj koji je odlučio da se ne nosi drugačija kapitenska traka.

Bilo kako bilo, činjenicu da Tadić nije nosio traku kao znak solidarnosti sa Turcima i Sirijcima turski fudbaleri u Holandiji nisu zaboravili, a prvi koji mu se osvetio bio je Kokcu.