POZNATO KAKO JE DOŠLO DO TRAGEDIJE NA KOPAONIKU: Na ovom dijelu Karamana gubi kontrolu nad motornim sankama, ALI OVO JE BILO KOBNO!

Region
POZNATO KAKO JE DOŠLO DO TRAGEDIJE NA KOPAONIKU: Na ovom dijelu Karamana gubi kontrolu nad motornim sankama, ALI OVO JE BILO KOBNO!
.

Na Kopaniku vlada muk poslije tragedije koja se sinoć dogodila na stazi Karaman greben kada su nastradali tridesetdevetogodišnji muškarac iz Aleksandrovca i Novosađanka (35).

Prijatelji koji su godinama radili sa čovjekom koji vozio sanke kažu za Kurir da je bio krajnje iskusan vozač.

- Gotovo 10 godina on je bio jedan od najboljih mehaničara za motorne sanke. Znao je u dušu kako ta mašina funkcioniše, a da ne govorimo koliko je bio vešt za upravljačem - kaže naš izvor.

3394930-untitled1-ff

FOTO: FACEBOOK

Dodaje da ove sanke mogu da razviju ogromne brzine, i preko 100 km/h.

- Ne može niko sa sigurnošću da kaže da li je brzina uzlovila gubitak kontrole, jer sanke mogu da se prevrnu i na malim brzinama - navodi sagorovnik.

Dodaje da se tragedija dogodila tačno na mjestu gdje se spajaju lijeva i desna strana plave staze Karaman greben. Na tom mjestu je kratka uvala od 7,8 metara, ali je velika čistina, dok su drvoredi daleko.

3395028-screenshot-2-ff

FOTO: PRINTSCREEN

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira mladić je stradao kada se prevrtao i zadobio je kobne povrede vrata, dok su motorne sanke udarila djevojku. Nije isključeno da su usljed velike brzine sanke završile i u drvoredu, ali je vozač izgubio kontrolu na ovom dijelu Karamana. Padovi sa sanki najčešće nisu strašni zbog sniježne podloge, ali sinoć su bili kobni usljed prevrtanja vozila.

Karaman greben je poznato kao blaga staza za učenje skijanja, ali samo na pomenutom mestu je malo brdašce, koje je očigledno bilo kobno prošle večeri.

3395030-screenshot-1-ff

FOTO: PRINTSCREEN

Nastradale su sinoć slučajno pronašla dva spasioca Gorske službe spasavanja.

- Spasioci su bili van radnog vremena i van radnog vremena staza, slučajno su se našli na licu mesta. Zatekli su ih bez znakova života. Odmah su počeli reanimaciju i zvali kolege koje su u smjeni. Kada su oni stigli prevezli su dvoje pronađenih mladih lica sankama i tabačem uz podršku Skijališta Srbije u trauma centar, ali nije im bilo spasa.

Ne propustite