SVE JE MOMENTALNO STALO I UTIHNULO: Igrači Barcelone gledaju i ne vjeruju u kakvom stanju je noga Lewandowskog nakon El Clasica

Fudbal
SVE JE MOMENTALNO STALO I UTIHNULO: Igrači Barcelone gledaju i ne vjeruju u kakvom stanju je noga Lewandowskog nakon El Clasica
,

Barcelona je dobila još jedan El Clasico te u sef stavila titulu prvaka Španije pošto sada ima 12 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid. U svlačionici poslije utakmice prilikom slavlja jedan detalj je mnogim zapao za oko.

Svaki okršaj između Barcelone i Reala donosi ogromnu tenziju i napetost, igrači s obje strane su izuzetno borbeni pa su žestoki startovi neminovnost.

San svakog igrača je da jednog dana zaigra za mnoge najveću utakmicu na svijetu i oni koji dobiju priliku uvijek daju maksimum i igraju do krajnjih granica.

Do krajnjih granica sinoć je igrao i Robert Lewandowski te mu nije padalo napamet da traži izmjenu bez obzira što je većinu meča igrao sa nezgodnom povredom.

frqjztuxoaeh6jh

Foto: Twitter

Naime, prilikom zajedničkog fotgrafisanja se najbolje vidjelo u kakvom stanju je noga sjajnog Poljaka koji nije zabio, ali je svejedno dao doprinos.

Kao što se može vidjeti prsti lijeve noge su bili krvavi, a krv je prošla i kroz štucne što dovoljno govori koliko su defanzivci Reala bili agresivni.

Pojedini igrači Barce poput Sergia Bsuquetsa i Francka Kessijea su sa čuđenjem gledali u nogu poljskog napadača koji s druge strane nije pokazivao nikakvu bol.

Lewandowski je s Barcelonom doživio razočarenje na eurosceni s obzirom na ispadanje u Ligi prvaka i Europa ligi, ali neka "utjeha" ostaje vrlo izvjesno osvajanje La Lige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Poslije 26 odigranih kola Barcelona je skupila 68 bodova, ostavila je Real na -12 poslije El Clasica i samo čudesni "harakiri" ih može spriječiti u osvajanju prve titule nakon četiri godine.

Može se reći da sjajni Poljak i nije imao problema sa adaptacijom na novu sredinu pošto je na učinku od 25 golova u svim takmičenjima.

Do sada je sa Kataloncima osvojio španski Superkup i to upravu u pobjedi nad Realom, a imat će priliku i da Kraljeve izbaci u polufinalu Kupa kralja poslije trijumfa u prvom meču od 1:0.
 

Ne propustite