MNOGI SU ZGROŽENI, PA I NAVIJAČI REALA: Prišao trećem golmanu Barcelone, uhvatio ga za vrat i cijelom svijetu pokazao da je loš gubitnik

Fudbal
MNOGI SU ZGROŽENI, PA I NAVIJAČI REALA: Prišao trećem golmanu Barcelone, uhvatio ga za vrat i cijelom svijetu pokazao da je loš gubitnik
,

Ljubitelji fudbala mogli su sinoć da uživaju u El Clasicu koji je Barcelona uspjela da pobijedi nakon prekreta sa 2:1. Međutim, ni ovaj okršaj Barce i Real Madrida nije mogao bez varnica, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka skoro je došlo do tuče na terenu.

Real Madrid je nakon svega devet minuta utakmice vodio sa 1:0 nakon što je Ronald Araujo postigao autogol, ali do kraja meča Barcelona je uspjela da dođe do potpunog preokreta.

Mnogi smatraju da je sinoćnja pobjeda Barcelone riješila pitanje prvaka Španije jer Katalonci sada imaju čak 12 bodova više u odnosu na ljutog rivala iz Madrida.

Na terenu tokom meča nije bilo toliko varnica kao inače u El Clasicu, ali nakon što je utakmica završena navijači s tribina uspjeli su da snime sukob koji su imali Dani Carvajal i treći golman domaće ekipe Arnau Tenas.

Nije poznato zbog čega je došlo do verbalnog sukoba između njih dvojice, ali Carvajalu je očito nešto zasmetalo kada je Tenas prolazio pored njega.

Desni bek Real Madrida je izgubio živce i čak je za vrat uhvatio rezervnog golmana Barcelone, ali na su sreću Jordi Alba je bio blizu da zaustavi sukob jer je Tenas bio očito raspoložen za fizički obračun.

Na kraju su se u sve uključili i ostali igrači Barcelone i Real Madrida koji su smirivali Carvajala i Tenasa jer je bilo jasno da nema nikakve potrebe za takvim reakcijama nakon što je meč završen.

Ostali igrači Barce i Reala uspjeli da smire varnice i pošalju Carvajala ka svlačionici, dok se Tenas pridružio saigračima u proslavi velike pobjede u El Clasicu.

Ovaj 21-godišnji golman prošao je sve omladinske kategorije Barcelone, ali u prvoj ekipi i dalje ima ulogu trećeg golmana.

Tenas nema nastupa ove sezone u prvoj ekipi Barcelone, te brani većinom za Barcu B za koju je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 21 nastup.

Ne propustite