I NAKON 10 GODINA TUGA JE PREVELIKA! Otišao je mali anđeo čija je smrt dirnula Hrvatsku: ‘Umrla je na našim rukama’

Region
I NAKON 10 GODINA TUGA JE PREVELIKA! Otišao je mali anđeo čija je smrt dirnula Hrvatsku: ‘Umrla je na našim rukama’
,

Prošlo je deset godina otkako je umrla malena Nora Šitum, djevojčica koja je ujedinila cijelu Hrvatsku čiji su građani u samo nekoliko dana skupili pet miliona potrebnih za njezino liječenje u Americi.

“10 godina otkako nisi tu… Ali u srcu i mislima živiš vječno”, objavljeno je na stranici Zaklade Nora Šitum.

Malena djevojčica koja je umrla 20. marta 2013. godine u 5:20 po hrvatskom vremenu je bolovala od akutne limfoblastične leukemije. Zajedno s roditeljima otputovala je u Philadelphiju kako bi se uključila u prvu eksperimentalnu terapiju koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a.

Nažalost, odmah po dolasku u SAD Nora je dobila infekciju zbog koje nije mogla nastaviti s terapijom.

Nakon njezine smrti Norin otac je objavio: “Napokon je slobodna. Bez injekcija, bez lijekova, bez suza i boli. Umrla je na našim rukama i pored naših srca koja će do kraja života biti ispunjena ljubavi i uspomenama na nju. Spavaj, mali umorni strašni lave. Vole te tata i mama.”

Lijek koji je u doba Norine smrti hrvatski pacijentima bio gotovo nedostižan, od 2019. godine se nalazi na listi HZZO-a.

Akutna limfoblastične leukemija je najčešća zloćudna bolest u Hrvatskoj, a u našoj zemlji se javlja u 30 do 40 slučajeva godišnje. Jedna doza lijeka stoji čak dva i pol miliona kuna.

Ne propustite