Dodikov plan u Bijeljini nije uspio, Ljubiša Petrović ostaje na svojoj funkciji

Bosna i Hercegovina
Dodikov plan u Bijeljini nije uspio, Ljubiša Petrović ostaje na svojoj funkciji
.

Građani Bijeljine danas su glasali protiv opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz SDS-a, pokazuju podaci izbornog štaba SDS-a.

Na osnovu podataka u štabu SDS-a, obrađeno je 73,77 biračkih mjesta, a protiv opoziva Petrovića glasalo je 67,78 posto ili 22.917 građana upisanih u birački spisak.

Za opoziv se izjasnilo 31,51 posto ili 10.658 građana, javlja BN.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, izjavio je večeras da je ovo "još jedna velika narodna pobjeda".

"Hvala svim građanima koji su izašli i iznijeli svoj stav, opredjeljenje. Ova pobjeda je i velika pobjeda SDS-a", rekao je Petrović.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević naglasio da su se građani Bijeljine izjasnili danas na referendumu protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

On je rekao na konferenciji za novinare u Bijeljini da je na osnovu obrađenih 94,54 odsto biračkih mjesta razlika u korist Petrovića iznosi više od 16.000 glasova. Miličević je naveo da je, prema ovim podacima, protiv opoziva glasalo 68,11 odsto birača, "za" je glasalo 31,13 odsto, dok je 0,76 odsto listića bilo nevažeće.

Podsjećamo, pravo glasa na referendumu u Bijeljini imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini prvi je koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini RS-a.

Opoziv gradonačelnika pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu", predvođena SNSD-om, čiji je lider Milorad Dodik

Ne propustite