DJEVOJČICA PREMINULA NAKON ŠTO JE POJELA OMILJENI SLATKIŠ: Oči su jojbile mrtve, beživotne

Svijet
DJEVOJČICA PREMINULA NAKON ŠTO JE POJELA OMILJENI SLATKIŠ: Oči su jojbile mrtve, beživotne
.

Žalila se na bolove u stomaku i tjelesna temperatura joj je skočila na 39 stepeni.

Nešto nije u redu sa djevojčicom. „Oči su joj bile mrtve, beživotne“, rekla je djevojčicina majka.

Kada je majka pokupila kćerku iz vrtića, primijetila je da je trogodišnjakinja depresivna i da se ne osjeća dobro. Sa svakim satom, stanje djevojčice se pogoršavalo. Dijete je bilo bez energije, drijemalo, a pogled je bio odsutan.

Dramatičnu priču ispričala je Britanka Šarlot Vingfild, majka trogodišnje Bruklin-Mai. Žena je primijetila da joj je kćerka bolesna po povratku iz vrtića. Djevojčica nije spavala 21 sat, a onda je zaspala dok se igrala. Temperatura joj je skočila na 39 stepeni.

Energična i nasmijana djevojčica bila je letargična i umorna. Zabrinuta majka pozvala je svog ljekara opšte prakse za savjet. Doktor je rekao da je možda virus. Tri dana kasnije, ispostavilo se šta je bio problem.

Uzrok strašnih tegoba trogodišnjakinje je bio… Čokoladno jaje. Čokolado jaje bilo je kontaminirano bakterijama. Potvrđeno je da je dijete zaraženo salmonelom, piše fakt.pl.

Iako se Bruklin-Mai već oporavila, još uvijek je iscrpljena bolešću, a ponekad se i temperatura vrati. Prošlo je sedam dana od trovanja, ali posljedice su i dalje prisutne. Djevojčica i dalje pati od bolova u stomaku, nema energije i brzo se umara.

Majka djevojčice apeluje na roditelje da bace čokoladna jaja ako im djeluje da nešto nije ok. Prošle sedmice u Velikoj Britaniji, proizvođač konditorskih proizvoda Ferero povukao je nekoliko serija svojih proizvoda sa polica zbog straha od kontaminacije opasnom bakterijom.

Salmonela je otkrivena u jednoj od Fererovih fabrika u Arlonu u Belgiji. Iako je fabrika sada zatvorena, hiljade čokolada je otišlo u prodaju, uključujući u Francuskoj, Njemačkoj i Belgiji, prenosi Hayat

Ne propustite