ZAŠTO NAŠE ŽENE POSLIJE 50. GODINE DJELUJU STARO: Pretvaraju se u babe zbog sljedećih 5 stvari - NIKAKO TO NE DOZVOLITE SEBI

Moda i ljepota
ZAŠTO NAŠE ŽENE POSLIJE 50. GODINE DJELUJU STARO: Pretvaraju se u babe zbog sljedećih 5 stvari - NIKAKO TO NE DOZVOLITE SEBI
Da li ste primijetili kod svojih stariji dama u porodici da kada prijeđu 50-tu, kao da se desi velika promjena u njihovom izgledu? Ali, razlog tome nisu godine!

Da li ste primijetili kod svojih stariji dama u porodici da kada prijeđu 50-tu, kao da se desi velika promjena u njihovom izgledu? Ali, razlog tome nisu godine!

 

Pripadnice mlađe populacije sve više brinu o svom izgledu i adekvatnoj njezi. Međutim, većina žena kod nas, kada prijeđu pedesetu, vrlo često se pretvore u staricu i to bez ikakvog opravdanog razloga. Živjeću u strahu od toga šta će okolina reči i suočavajući se sa raznim predrasudama biraju da sputaju svoju šarmantnost i harizmu. A kao najčešći razlog za to navode - nedostatak novca!

Zrela žena, Žena, DEVOJK

Gotovo uvijek možete čuti neku damu kako komentariše da bi sjajno izgledala, ali ne može, jer nema dovoljno finansija. Ali, nisu ni svjesne da im za svjež i mladolik izgled uopšte ne treba mnogo novca, već da iskorijene sljedećih pet stvari:

1. STAV PREMA ŽIVOTU

Ako je žena uvijek nezadovoljna svime oko sebe, ako stalno nešto gunđa, ne zanima je ništa osim ogovaranja i gledanja rijaliti programa ili serija, ona ne može da izgleda mlado i svježe. Mladolik izgled ne dolazi spolja, to je stvar psihe!

Žena, Starija žena, Baka

2. KRATKA KOSA

Neko je ženama davno rekao da je sramota da nakon pedesete ima dugu kosu, pa se sada sve šišaju "na mušku" frizuru bez imalo stila. Parola je: "Ovako mi je lakše!"

Šta ti je lakše? Ne možeš da se farbaš, da ideš kod frizera? Ako sada, kada su ti djeca odrasla, kada si finansijski stabilna, nemaš para za dobrog frizera, kad ćeš imati?! Ako ne želite da izgledate kao stara žena, dobro razmotrite kod kojeg frizera se šišate!

baka, starija žena, kuhinja, žena u kuhinji

3. GOJAZNOST

Višak kilograma čini ženu veoma starom. Nakon pedesete, ženama je mnogo teško da ostanu vitke. Metabolizam se usporava uslijed promjene hormona, menopauze i td. Ako nastavite da jedete kao da ste u tridesetim, kilogrami će se gomilati. Da biste ovo izbjegle, razmotrite nove načine ishrane, ali i vježbanja.

Upišite se u teretanu, počnite da trčite - kalorije moraju da se troše, krv mora da struji ubrzano vašim venama.

selo, baka u selu, baka

4. NAČIN OBLAČENJA

Trendovi nisu samo za mlade žene. Ako želite da izgledate mladoliko pažljivo birajte šta nosite. Sada vjerovatno imate posao, karijeru, stoga kupite sebi odgovarajuću odjeću. Izaberite modni trend koji vama najviše odgovara i slijedite ga. Tako ćete lijepo izgledati i biti moderne.

5. ŽRTVOVANJE

Ova osobina je svojstvena mnogim ženama . Ovdje se smatra normom da žena, ako je majka, sebi uskraćuje sve, kako bi njeno dijete, pa i muž imali dovoljno!

starija žena, baka, žena

Naravno, ne treba sve trošiti na sebe, a porodicu zanemarivati. Ali ipak razmislite o tome da, kada avion pada, stjuardesa prvo sebe zaštiti kako bi pomogla drugima.

Mnoge žene cijeli život "vuku na grbači" čak i odraslu djecu, a potom i unuke, dok sebe vječno stavljaju na posljednje mjesto. Ako je djeci zaista potrebna pomoć, sasvim je normalno da ćete im pomoći. Ali, bolje je da na vrijeme naučite djecu kako da vode računa o sebi i da im isto pokažete na ličnom primjeru.

 

Izvor:(stil.kurir/novi.ba)

Ne propustite