DR FILGUD UZEO METAR, PA POKAZAO KOJA JE IDEALNA TEŽINA: Ovo je gornja granica, a evo kako NAJBRŽE da smršate do ljeta

Porodica i zdravlje
DR FILGUD UZEO METAR, PA POKAZAO KOJA JE IDEALNA TEŽINA: Ovo je gornja granica, a evo kako NAJBRŽE da smršate do ljeta
-

Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud, objasnio je koja je naša idealna težina i kako brzo da izgubimo kilograme!

Iako nam zvanično proljeće nije stiglo, ipak je pravovremena i dobra priprema ključ za skidanje kilograma, pogotovo ako želimo da budemo spremni za ljeto. Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud gostujući na Prvoj otrkio je koja je dijeta savršena za tanak struk.

Na početku je istakao da koliko nije preporučeno da osoba bude gojazna, tako ni svaki gubitak klaže nije zdrav. Pa tako, prema njegovim riječima dešava se da ljudi otpočnu pogrešnu dijetu ili fizičku aktivnost i da nakon mršavljenja i dalje imaju povećan nivo masti u organizmu. Postavlja se onda pitanje, kako zdravo da smršamo i znamo koliko imamo masti u tijelu.

"Postoji jedna caka. To je šnajderski metar. Najgore masti su viscelarne masti - oko organa i crijeva. Pomoću metra mi možemo najlakše da znamo da li ih imamo", objasnio je dr Filgud.

Zatim je uz pomoć voditeljke jutarnjeg programa objasnio način na koji to možemo da uradimo. Šnajderski metar stavimo ispod pupka, obmotamo oko struka i vidimo koliko iznosi obim. Zatim, visinu podijelimo sa dva. Potom slijedi da izmjereni obim struka i dobijeni broj podijeljene visine treba da se podudaraju, što predstavlja gornju dozvoljenu granicu.

"To važi za sve - i muškarce i žene", smatra dr Filgud, a zatim otrkiva kako da se riješimo viška viscelarnih masti, ukoliko ih imamo. Prema njegovim, riječima to možemo da učinimo pravilnom ishranom i zdravom fizičkom aktivnošću. Međutim, ni preterano gubljenje kilograma nije zdravo.

"Ako neko ima 70 kilograma i za mjesec dana izgubi 10, to nije zdravo. Ali, četiri do pet kilograma, ali gubitak masti je idealno", objasnio je dr Filgud i za kraj otkrio najbrži način za gubitak kilograma. Kako kaže, sve što smo jeli do sada, treba da prepolovimo. Plus sat vremena šetnje.

(MONDO)

Ne propustite