REAL JE SINOĆ PONIZIO RONALDO KAO NIKO PRIJE: Navijači u potpunom stanju šoka nakon objave, ZAR JE MOGUĆE?

Sport
REAL JE SINOĆ PONIZIO RONALDO KAO NIKO PRIJE: Navijači u potpunom stanju šoka nakon objave, ZAR JE MOGUĆE?
,

Karim Benzema sinoć je donio Real Madridu pobjedu protiv Liverpoola (1:0) u revanšu osmine finala Lige prvaka i najzaslužniji je što je kraljevski klub prošao u narednu rundu nokaut faze. Real Madrid mu je posvetio poseban status na Twitteru nakon meča, ali mnogi smatraju da su na taj način nepotrebno ponizili Cristiana Ronalda.

Benzema ove sezone ima dosta problema s povredom skočnog zgloba zbog čega je propustio određen broj utakmica, ali svaki put kada je na terenu jasno je da je i dalje najvažniji igrač u ekipi Real Madrida.

Francuski napadač dokazao je to u dvomeču protv Liverpoola gdje je zaista briljirao, te je u dvije utakmice protiv Redsa uspio zabiti tri gola.

Benzema je prošle sezone bio najzaslužniji što je Real Madrid u nevjerovatnom nastupu u drugom dijelu sezone uspio da dođe do titule u Ligi prvaka, te je bez dileme bio u vjerovatno najboljoj životnoj formi.

Francuz je i sinoć uspio da zabije jedini pogodak za pobjedu Real Madrida protiv Liverpoola i našao se u centru pažnje zbog neobične objave Kraljeva na Twitteru.

Ljudi koji vode profil Real Madrida na Twitteru objavili su čini se nepotreban status koji je mnogima zasmetao, a čak su i navijači madridskog kluba kritikovali zbog takve objave.

Mnogi smatraju da je Real na taj način ponizio svog nekadašnjeg igrača Cristiana Ronalda iako sigurno nisu imali takvu namjeru. Željeli su samo da pokažu koliko Benzema briljira u Ligi prvaka u prethodnim sezonama, no taj tweet nije najbolje prošao.

"Gospodin Liga prvaka", objavili su na Twitteru nakon što je Benzema zabio pogodak za vodstvo Real Madrida od 1:0.

Iz Reala su željeli pokazati da je Benzema sada "gazda" u ovom takmičenju i da od njega tu ne postoji niko bolji, ali čini se da nisu baš najbolje razmislili prije te objave i nisu ni slutili kakva će biti reakcija javnosti.

Poručili su im da su na taj način sigurno uvrijedili i ponizili Ronalda koji je i dalje apsolutni kralj ovog takmičenja. Ronaldo je najbolje partije pružio u Ligi prvaka gdje je u mnogim stvarima i dalje rekorder.

Ronaldo je odigrao rekordne 183 utakmice u tom takmičenju gdje je najbolji strijelac svih vremena sa 140 golova. Također, Ligu prvaka osvajao je pet puta, dok je to Benzema uradio četiri puta, ali u odnosu na Ronalda dao je čak 50 golova manje u ovom takmičenju (89).

Zbog toga mnogi su kritikovali Real Madrid za takav status i objasnili zašto su time ponizili Ronalda.

Ne propustite