NOVI DETALJI ŠOKANTNOG UBISTVA U NJEMAČKOJ: Djevojčice (12) ubile su vršnjakinju iz osvete?

Svijet
NOVI DETALJI ŠOKANTNOG UBISTVA U NJEMAČKOJ: Djevojčice (12) ubile su vršnjakinju iz osvete?
,

Dvije djevojčice osumnjičene su za ubojstvo 12-godišnje djevojčice iz Freudenberga, javljaju njemački mediji. Djevojčica je pronađena mrtva u nedjelju, a kasnije je potvrđeno da je bila žrtva ubistva. Istražitelji i dalje ne spominju mogući motiv, ali sumnja se da je motiv ubistva osveta.

- Motiv koji imaju djeca da bi naudila nekoj osobi, on možda nije jasan odrasloj osobi - rekao je tužitelj Mario Manvajler, piše Bild.

Podsjetimo, Luiza F. iz Frojdenberga provela je subotu sa svojom najboljom prijateljicom (13), a roditelji su kasnije prijavili nestanak kada su bezuspješno pokušali dobiti kćerku na mobitel. Luizina prijateljica rekla im je kako je Luiza sama krenula kući pješke te joj je rekla javiti se kada stigne, ali to nije učinila što ju je zabrinulo. Kada su roditelji u 19.45 prijavili nestanak djevojčice policiji njene prijateljice su bile sumnjive zbog kontradiktornih izjava koje su dale. 

Dva dana kasnije, policija je pronašla Luizino tijelo u šumi u blizini tunela na nekadašnjoj željezničkoj stanici Wildenburg. Djevojčica je bila izbodena, a sve je šokiralo kada su za ubistvo osumnjičene njezina prijateljica i još jedna djevojčica.

Zbog velikog broja uboda i težine ozljeda na djevojčičinom tijelu tužitelji govore i u takozvanom "pretjeranom ubistvu". Neslužbeno Luizina najbolja prijateljica (13) je nagovorila mlađu djevojčicu da ubije Luizu.

Susjedi su navodno vidjeli kako djevojčice zajedno odlaze u šumu, a nakon napada vratile su se u kuću Luizine najbolje prijateljice.

Nakon što je njeno tijelo pronađeno na nasipu, njeni prijatelji su sutradan ponovo pozvani na razgovor. Djevojčice su u ponedjeljak pred roditeljima i psiholozima suočene sa proturječnim izjavama koje su dale, nakon čega su priznale zločin.

Ne propustite