NANA FERIDA (71) POLOŽILA VOZAČKI NAKON 10 PADOVA: Jednom mi se ugasi auto, drugi put odem u krivu traku...

Zanimljivosti
NANA FERIDA (71) POLOŽILA VOZAČKI NAKON 10 PADOVA: Jednom mi se ugasi auto, drugi put odem u krivu traku...
,

Nabrajajući čuda svijeta "Zabranjeno pušenje" opjevalo je i ono "kad je stari uparkiro u bašču Jugo 45". Eto, čudo ravno tome se prije koji sat dogodilo u Velikoj Kladuši.

Nana Ferida Čović Elezović tamo je položila vozački ispit, nakon punih 14 mjeseci. Krenulo je dobro, prvu pomoć prošla je isprve, onda je dvaput pala testove, a prava muka je uslijedila na satovima vožnje. No, nije odustajala ni ona ni njezin instruktor, makar su iza sebe ostavili točno 10 padova na vožnji i skoro punu godinu truda. Sve do danas.

- Jednom mi se ugasi auto, drugi puta odem na krivu traku, treći puta najašim na rubni kamen, uvijek nešto, a sada je hvala dragom Bogu sve prošlo super - govori uzbuđena Ferida za jutarnji.hr.

f-24717243-1280

 Robert Fajt/Cropix

24717245

 Robert Fajt/Cropix

U garaži joj stoji skoro već tri godine automobil pokojnoga supruga koji je bio prilagođen kao vozilo za osobe s invaliditetom.

Ona ga sada planira prilagoditi sebi, pa će iz svoje Svinice Krstinjske na istoku Karlovačke županije sama do Velike Kladuše, do Vojnića, moguće čak i do Karlovca, a tada će zamoliti da s njome putuje i njezin dobri efendija Admir Muhić, koji nam je sretnu vijest i dojavio.

Kod bake Feride smo bili prošle godine u svibnju, taman je bila položila pismeni dio vozačkog ispita i krenula na vožnju.

Obećala je da će zvati na burek kada sve bude gotovo. Već smo bili pomislili da je zaboravila na obećanje, ne znajući s kakvom se mukom jadnica nosila svih tih mjeseci polaganja vožnje.

Dvaput se udavala, a oba je muža pokopala. Umjesto da traži trećeg dida koji bi ju vozio, rekla nam je tada, odlučila se položiti vozački ispit.

- Ako položim vozački ispit, i ne treba mi djed. Dobro, ako dođe, dođe, ali vozačka dozvola će biti u džepu, rekla je tada. Prva želja joj se ostvarila.

24717247

 Robert Fajt/Cropix

24717251

 Robert Fajt/Cropix

Ne propustite