ODLUKA JE PALA, NIJE MU BILO NIMALO LAKO: Ten Hag prodaje zvijezdu od 60 miliona funti i jednog od najplaćenijih igrača Manchester Uniteda!

Fudbal
ODLUKA JE PALA, NIJE MU BILO NIMALO LAKO: Ten Hag prodaje zvijezdu od 60 miliona funti i jednog od najplaćenijih igrača Manchester Uniteda!
.

Nizozemski nogometni stručnjak Erik ten Hag radi sjajan posao na klupi Manchester Uniteda ove sezone i uspostavio je svoj, perfektan režim.

Ako izuzmemo visoki poraz i neočekivanu blamažu od Liverpoola u prošlom kolu engleske Premier lige od 7:0, United bilježi zaista sjajne rezultate na svim frontovima.

‘Crveni đavoli’ su osvojili Liga kup i još uvijek se bore za trofeje. Također, od novijih rezultata su u prvom meču osmine finala Evropske lige savladali Real Betis rezultatom 4:1 i tako jednom nogom zakoračili u četvrtfinale.

Ten Hag se najviše pita na Old Traffordu i uživa apsolutno povjerenje vlasnika kluba koji su mu dali “odriješene ruke”, a sada se odlučio, tačnije ovog ljeta, riješiti još jedne zvijezde.

Naime, Anthony Martial našao se na izlaznim vratima Uniteda. Podsjećamo, kada je stigao u redove tima iz crvenog dijela Manchestera, Martial je bio najskuplji tinejdžer na svijetu plaćen 60 miliona funti.

Međutim, Francuz nikako nije opravdao očekivanja iako je i dalje na ‘Teatru snova’. Na kraju sezone ulazi u posljednju godinu ugovora, ima 250.000 funti sedmične plate i sasvim je jasno da od produženja ugovora nema ništa.

Ostaje još pitanje ko bi mogao biti zainteresovan za usluge ovog ofanzivca, odnosno koja će biti njegova naredna destinacija nakon ovog engleskog velikana.

Ne propustite