AU, KAKAV BLAM NA RTS-U! U "Slagalici" se ništo slično do sada NIJE DESILO, internet gori od komentara (VIDEO)

Zanimljivosti
AU, KAKAV BLAM NA RTS-U! U "Slagalici" se ništo slično do sada NIJE DESILO, internet gori od komentara (VIDEO)
,

Da Vikipedia nije baš najpouzdaniji izvor informacijama, sada već znaju i vrapci na grani, a neko se, s vremena na vrijeme, prevari, te postane "žrtva" kreativnog poigravanja pojedinaca.

Upravo zbog jedne takve igre, prije četiri godine, na stubu srama javnosti, našao se najpopularniji porodični kviz "Slagalica". U igri spojnice ovog kviza pojavilo se ime Marka Kraljevića i Matije Vujović tokom navođenja svih epskih pjesama u čast ovog junaka.

Ni takmičari, ni gledaoci nisu vidjeli ništa sporno u povezivanju ova dva imena za pjesmu, a kada se emisija završila, oglasio se Matija.

1343455-3386092-matijavujovic-ff-ff

foto: Twitter Printscreen

On je sa svega par rečenica, podigao pravu buru na društvenim mrežama prije četiri godine. Zahvaljujući društvenim mrežama, ova priča se ponovo aktuelizovala, zbog čega već par dana, korisnici ponovo dijele skrinšot objave iz kviza, kao i sa Vikipedije.

Naime, kako se ispostavilo on je iz šale, sada već, prije 17 godina, ubacio svoje ime kao naslov pjesme "Marko Kraljević i Vujović Matija".

Tekst koji je preradio, neko je koristio tokom kreiranja pitanja za igru u Slagalici. Međutim, ono što je još nevjerovatnije, jeste da je tadašnji učesnik kviza, dao pravilan odgovor u Spojnicama, povezujući Mateju i Kraljevića Marka.

Njegova šala je godinama odolijevala na popularnom i da dodamo, nerelevantnom sajtu koji svi rado koriste i često se pozivaju na informacije sa njega, a koji može da uređuje gotovo svako ko posjeduje internet i kompjuter.

Pretragom na internetu, još 2019. godine smo utvrdil da je više njih nasjelo na Matijinu šalu, pa se tako na nekoliko sajtova i blogova može pronaći informacija o postojanju pjesme "Marko Kraljević i Vujović Matija". Taj trend se nastavlja i danas.

Ono što ipak čudi jeste činjenica da niko, pa ni tim stručnjaka koji stoji iza pitanja koja se postavljaju takmičarima u Slagalici, nije pronašao ništa čudno u tome da spornu pjesmu nikada nisu pročitali ni čuli, što je baš teško pošto se ciklus pjesama o Marku Kraljeviću uči još u osnovnoj školi.

Ne propustite