PALJENJE BAKLJI JE NIŠTA PREMA ONOM ŠTA JE USLIJEDILO: Ratne scene u srcu Evrope, sve gori, čuju se pucnjevi na terenu jedne od liga petice

Fudbal
PALJENJE BAKLJI JE NIŠTA PREMA ONOM ŠTA JE USLIJEDILO: Ratne scene u srcu Evrope, sve gori, čuju se pucnjevi na terenu jedne od liga petice
,

Klub koji je nedavno doveo dvojicu igrača Premijer lige BiH prolazi kroz ozbiljnu krizu kako na terenu tako i van terena. Situacija je eskalirala danas i navijači su napravili pravu ratnu scenu. 

U Francuskoj se danas odvijala prava drama. Mjesto dešavanja stadion Raymond - Kopa i susret francuske Ligue 1 između Angersa i Toulousea.

Pred početak utakmice navijači Angersa su protestvovali protiv aktulene uprave sa raznim banerima, a prava drama je uslijedila u nastavku.

Nakon što su igrači Toulousea preko Dallinge postigli drugi gol navijači su počeli da pale baklje, bacaju petarde u teren i ne štede nikoga.

Sudije i igrači su počeli da bježe u svlačionicu, dok su se čuli pucnjevi petardi, iza gola se stvorio veliki dim i izgledalo je da nešto gori.

Na kraju je zapaljena mreža gola, a sudija utakmice nije imao izbora nego da prekine susret i sve pošalje u svlačionicu.

navijaciang

Prekid je trajao sve dok se nije postavila nova mreža. Angers se nakon ovog incidenta suočava sa ozbiljnim sankcijama i upitno je da li će do kraja seone igrati sa publikom.

Utakmica je na kraju privedena kraju, Angers je izgubio 0:2 te je ostao prikovan na dno i vrlo je blizu ispadanja u Ligue 1.

Razlog za proteste je vidno nezadovoljstvo načinom na koji kontroverzni Said Chabane vodi klub. On je vlasnik kluba od 2011. godine, ali zbog užasnih poteza u posljednje vrijeme kao i niza skandala poput optužbi za sekusalno zlostavljanje navijači su izgubili strpljenje.

Prije dvije godine kada je Angers završio sezonu u plusu od 17 miliona eura Chabane je dividendama sam sebi isplatio 3.2 miliona eura.

Angers koji je nedavno doveo Halida Šabanovića iz Sarajeva i Dženita Hajdarevića je član Ligue 1 od 2015. godine, ali nakon svega 10 bodova iz 27 utakmica odlazak u Ligue 2 na kraju sezone je više nego siguran.

Ne propustite