Zgodan švedski svećenik je pet puta sedmično u teretani, a tijelo mu je prekriveno tetovažama!

Zanimljivosti
Zgodan švedski svećenik je pet puta sedmično u teretani, a tijelo mu je prekriveno tetovažama!
O svećeničkom pozivu sam počeo razmišljati u dobi od 14 godina, a 2005. sam upisao teologiju.

O svećeničkom pozivu sam počeo razmišljati u dobi od 14 godina, a 2005. sam upisao teologiju. Šest godina nakon toga sam se zaredio i nikad nisam požalio zbog toga, prisjetio se

Oskar Arngarden je 38-godišnji svećenik Evangeličke luteranske crkve iz Švedske koji svojom pojavom žene tjera na grešne misli. Kad nije u crkvi, pronaći ćete ga u teretani ili u salonu za tetoviranje. 

Priznaje da teretanu pohodi pet dana tjedno, a osim klasičnog dizanja utega, bavi se i CrossFitom, posebno osmišljenim treningom za američke vojnike i policajce.

Na Instagramu je otvorio profil na kojem ima preko 40.000 pratitelja. Kaže kako je pojedince zainteresirao tipom treninga koje radi, a druge zbog fotografija na kojima se vidi njegovo savršeno oblikovano tijelo prekriveno tetovažama.

Predstavlja se kao 'crossfitpriest' i vrlo je otvoren o svemu što se tiče njegovog privatnog života.

- O svećeničkom pozivu sam počeo razmišljati u dobi od 14 godina, a 2005. sam upisao teologiju. Šest godina nakon toga sam se zaredio i nikad nisam požalio zbog toga - prisjetio se i dodao kako je oduvijek volio sport.

Kao mali je igrao nogomet, a kasnije se prebacio u teretanu.

- Počeo sam s treninzima snage u 18.godini, a danas vježbam redovito pet dana u tjednu, najčešće ujutro. To me odmah na početku dana ispuni energijom - nastavio je pa se osvrnuo na reakcije ljudi.

- Crkva ne smatra da radim nešto pogrešno, a ljudi, oni reagiraju različito, neki su kritični prema tome - dodao je.

Također, on bi u crkvi neke stvari mijenjao u smislu odnosa prema mladima. Smatra da bi ih trebali više slušati pa tek onda pokušati utjecati na njih. 

- Crkva konstantno govori što je ispravno, a što nije, koje stvari se računaju, a koje ne... Ali, trebali bismo prvenstveno slušati mlade ljude, njihove priče, njihova iskustva, stvari sa kojima se bore, o problemima koje imaju, što ih pokreće, a što koči. Ja osobno više volim slušati i naučiti ponešto o nekoj osobi, nego puno pričati - rekao je za Bild. 


 

Ne propustite