Ivana (48): ‘Punih 25 godina radila sam sve kućanske poslove, sada mi bivši muž mora platiti 204 hiljade eura!‘

Zanimljivosti
Ivana (48): ‘Punih 25 godina radila sam sve kućanske poslove, sada mi bivši muž mora platiti 204 hiljade eura!‘
Sutkinja je izračunala minimalnu mjesečnu plaću profesionalne spremačice za četvrt stoljeća koliko je par bio u braku.

Sutkinja je izračunala minimalnu mjesečnu plaću profesionalne spremačice za četvrt stoljeća koliko je par bio u braku.

Španjolski sud naložio je poduzetniku da svojoj bivšoj supruzi isplati 204 tisuće eura kao kompenzaciju za 25 godina neplaćenih kućanskih poslova. Prema presudi objavljenoj u Malagi u utorak, osim kompenzacije, bivšoj supruzi Ivani Moral (48) mora plaćati 500 eura mirovine mjesečno te 400 i 600 eura svojim dvjema kćerima, prenosi iNews.

U rekordnoj brakorazvodnoj parnici, sutkinja Laura Ruiz Alaminos do brojke od 204 tisuće eura došla je tako da je izračunala minimalnu mjesečnu plaću profesionalne spremačice za četvrt stoljeća koliko je par bio u braku.

- Jasno je da se radi o slučaju zlostavljanja i prekida svih mojih primanja nakon razvoda braka. Nakon razvoda, moje kćeri i ja ostale smo bez svega. Godinama sam ulagala svoje vrijeme, energiju i ljubav u obitelj, suprugu sam bila potpora u poslu, a djeci i majka i otac. Nikad nisam imala pravo na vlastite financije, sve je bilo na suprugovo ime, rekla je Moral.

Par se vjenčao 1995. godine, ali je 2020. Moral zatražila razvod. Tijekom braka, njezin suprug sagradio je uspješan posao s teretanama koji mu je omogućio kupnju Porsche Cayennea, Range Rovera 4×4, BMW motora i farme maslinovog ulja od 70 hektara, koja je procijenjena na 4 milijuna eura.

Kad je njegova starija kći navršila 16 godina, odbio joj je platiti nastavak školovanja zbog čega je morala početi raditi da bi si platila studij. Moral je potpisala predbračni ugovor kojim si je njen suprug osigurao zadržavanje stečenog bogatstva i podjelu zajedničke imovine. Nakon zatraženog razvoda, dobila je pola kuće i ništa više od toga.

- Ova presuda predstavlja rad svih žena u sjeni koje predstavljaju potporu u osobnom, bračnom i obiteljskom životu tijekom niza godina da bi suprug mogao razviti svoju profesionalnu karijeru i porast bogatstva. Da bi mogao graditi svoju karijeru, ona je ostala kod kuće čuvati djecu, a kasnije joj nitko nije pomogao, rekla je odvjetnica Marta Fuentes.

Moral se nada da će njezin slučaj inspirirati druge žene. Bivši muž nije joj ponudio novac, već je jednostavno htio podijeliti njihov dom i imovinu. Očekuje se da će podnijeti žalbu na presudu.
 

Ne propustite