UŽAS! POZNATI DOKTOR OTKRIO ŠTA SE SVE NALAZI U MLJEVENOJ KAFI: Kada čujete zgadiće vam se - ako ste alergični BATALITE

Porodica i zdravlje
UŽAS! POZNATI DOKTOR OTKRIO ŠTA SE SVE NALAZI U MLJEVENOJ KAFI: Kada čujete zgadiće vam se - ako ste alergični BATALITE
-

U kafi se možda nalaze "neželjeni gosti"...

I dok je u nekim kulturama jedenje insekata potpuno normalna stvar, drugi narodi ne mogu da ih smisle u svom tanjiru... U svijetu se koristi više od 1.900 insekata u ishrani, a postoji mogućnost da neke pojedete ili čak popijete nenamjerno.

Doktor Karan Rad, veoma popularan na društvenim mrežama, u jednom snimku objasnio je da ako pijete prethodno mljevenu kafu, velika je verovatnoća da ćete popiti i komadiće bubašvaba.

"Prethodno mljevena kafa, poput one u većini prodavnica, sadrži mljevene bubašvabe. Određeni procenat zrna kafe zarazi se bubašvabama i drugim insektima. Obično se ne mogu potpuno preraditi, pa se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe", objasnio je.

kafa

Dodao je kako većina nadležnih tijela za kontrolu dopušta određeni procenat dijelova insekata u našoj hrani. Na kraju video pružio je i riječi utjehe neljubiteljima insekata dodavši da bubašvabe sadrže mnogo proteina. Međutim, postoje ljudi koji su alergični na insekte ma u kom god obliku da se nalaze, te je savjetovao da oni izjbegavaju mljevenu kafu. Zato, bolje je kupiti onu u zrnu i sami je samljeti.

Ne propustite