PRAMENOVI KOJE ĆE OBOŽAVATI ŽENE SA SIJEDOM KOSOM: Lako se održavaju, djeluju prirodno, a frizura je instant osvježena

Objavljeno:10.03.2023 - 12:28
A A A Times Arial

Sijeda kosa nikad nije izgledala ovako dobro sa posebnom tehnikom pramenova koja vraća svježinu, ne zahtijeva redovno farbanje i izgleda dobro na svim dužinama.

Iako pojava sijedih može biti zastrašujuća, sijeda kosa više nije tabu kao što je nekada bila. Danas postoji mnogo načina da je iznesete graciozno, pa čak i da potpuno utopite sijede vlasi pomoću pramenova i drugih tehnika, kako bi bile gotovo neprimjetne.

Stručnjaci preporučuju miješanje boja i tehnika poput balayaga kako bi se dobio što prirodniji efekat, a jedan od novih načina, koji je iznenađujuće brzo postao jedan od najtraženijih po salonima su definitivno herringbone highlights, odnosno riblja kost pramenovi. 

 Pramenovi za žene sa sedom kosom

 

Šta su herringbone highlights?

Ne samo da su pramenovi u obliku riblje kosti super elegantni, već slave vašu prirodnu boju kose. Riječ je o vrlo fino "upletenim" pramenovima koji se nanose pod uglom, gdje se miješa nekoliko nijansi kako bi se što prirodnije spojila vaša osnovna boja kose, pramenovi i tonovi sijede. Frizura izgleda mnogo prirodnije jer se miješa nekoliko komplementarnih nijansi, a ne samo jedna. Pramenovi riblje kosti su posebno dobar izbor za žene starije od 40 i 50 godina koje imaju dosta sijede kose, jer u tom slučaju nije potrebno tretirati cijelu površinu kose, rezultat je prirodniji, a manje održavanja.

 jennifer aniston godinama praktikuje riblja kost pramenove.
Herringbone highlights jedan je od vodećih za 2023. godinu, a već su ga usvojile brojne poznate dame poput Sarah Jessica Parker, Andie MacDowell, Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston, koje su prigrlile svoje sijede i kombinirale ih s višetonskim pramenovima.

Razlog zašto pramenovi riblje kosti pristaju svim ženama sa sijedom kosom, bez obzira da li su plave, brinete ili crnke, je to što je to vaša boja kose, a pramenovi su isprepleteni i postavljeni tako da prate prirodan rast kose i sijede šare. Na taj način sam rast nije toliko vidljiv.

Preporuka stručnjaka za farbanje sijede kose

Iskusni frizeri poznatih ličnosti ističu da je veoma važno ne pretjerati u bijelim ili svijetlim tonovima, niti da su sami pramenovi pregusti, jer možete postići efekat koji niste željeli, poput suve kose ili ten izgleda "isprano". 

 Gwyneth Paltrow poznata je po suptilnim, nežnim pramenovima.