"JOŠ UVIJEK NE ZNA DA SU JOJ POGINULA DJECA": Otac majke četvoro mališana koji su nastradali u požaru u Novom Pazaru slomljen od bola zbog tragedije: "Pitanje je da li će preživjeti"

Crna hronika
"JOŠ UVIJEK NE ZNA DA SU JOJ POGINULA DJECA": Otac majke četvoro mališana koji su nastradali u požaru u Novom Pazaru slomljen od bola zbog tragedije: "Pitanje je da li će preživjeti"
Ta grijalica je izgleda ostala uključena. Ubila je djecu, a njihov otac je jako teško.

"Ta grijalica je izgleda ostala uključena. Ubila je djecu, a njihov otac je jako teško. Pitanje je da li će preživjeti. On je na VMA i ljekari se bore za njegov život", započinje potresnu ispovijest za "Blic" deka četvoro mališana uzrasta od šest mjeseci do šest godina koji su nastradali u stravičnom požaru koji je izbio u stanu u kojem su živjeli sa roditeljima u Novom Pazaru.

Deka mališana smogao je snage i za "Blic" ispričao detalje iz života svoje kćerke Amre A. i dječice koja su nastradala. Kako kaže, danas u 14.30 će biti sahranjeni, a njihova majka još uvijek ništa ne zna.

Ona je u bolnici u Novom Pazaru. Budna je. Nisam je vidio, vidio ju je njen ujak. Ona nije svjesna šta se dogodilo - sa tjeskobom u glasu priča naš sagovornik.

Kako kaže, njegov zet je u teškom stanju.

- Pitanje je da li će preživjeti - dodaje on.

Prema njegovim riječima, njegova kćerka vratila se nedavno u Novi Pazar. On joj je kupio stan, da tu živi sa svojom porodicom.

- Ona je studirala medicinu i ostavila je fakultet nakon što je upoznala na internetu njenog muža. Udala se prije šest godina. Moji unučići su imali šest mjeseci, godinu dana, četiri godine i pet,šest godina. Jako mi je teško - rekao je on.

Podsjetimo, otac četvoro mališana koji su nastradali u jučerašnjem požaru u Novom Pazaru živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesrećni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila djeca, ali nije uspio da otvori vrata.

Ljekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje djece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.
 

Ne propustite